• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi "crkli" osim Zanetija

Inter izborio pobjedu i plasman u polufinale Kupa u 120. minutu utakmice protiv Bolonje - 3:2.

 Svi "crkli" osim Zanetija  Izvor: MONDO

Bolonja se od 80. do 84. minuta vratila sa 0:2, na 2:2. A, kad su svi "crkli" pred kraj produžetka, Havijer Zaneti se "dogrijavao"!?

Tek gol defanzivca Andree Ranokije u 120. minutu odveo je Inter u polufinale Kupa Italije, iako su "nerazuri" na Meaci do 80. minuta vodili protiv Bolonje sa dva gola razlike.

Uz veliki "kambek" gostiju i potom dramatičan završetak drugog produžetka, ipak su otkazani penali: Inter - Bolonja 3:2, 2:2 (1:0).

Pogocima Fredija Guarina u 34. i rezerviste Rodriga Palasija u 77. minutu, djelovalo je da je ekipa Andree Stramaćonija završila posao u 90 minuta četvrtfinala Kupa Italije, gdje su ranije plasman među četiri najbolja izborili Lacio i Juventus.

Ipak, Inter se prerano opustio, pa su golovima Alesandra Dijamantija u 80. i Mauela Gabijadinija u četiri minuta kasnije, Bolonjezi uspjeli da izbore izjednačenje i produžetke, jer se u Italiji u četvrtfinalu igra samo jedan meč.

Pogledajte video OVDJE.

U dodatnih pola sata igrao se "pravi italijanski" fudbal, ali onda minut prije penala, Guarin je izveo korner, a visoki Ranokija glavom poslao Inter dalje.

"Nerazuri" će protivnika u borbi za finale saznati u srijedu uveče kada od 21 čas igraju Fiorentina i Roma.

Još ranije, Lacio je deklasirao Kataniju 3:0, dok je Juventus u velikom derbiju pobijedio Milan rezultatom 2:1, takođe poslije produžetaka. Od ranije je poznato da će u polufinalu igrati Lacio - Juventus i Inter - Fiorentina/Roma, s tim što u ovoj rundi takmičenja postoje dvije utakmice.

Najupečatljiviji momenat na utakmici dogodio se nešto prije Ranokijinog gola. Svi na terenu izgledali su izmoreno, bez snage i volje, dok se ukazivala pomoć jednom igraču Bolonje, gotovo svi potrčali su do svojih klupa da se osveže vodom ili istegnu...

...svi osim 39-godišnjeg kapitena Intera Havijera Zanetija. Ovaj vanserijski sportista i fudbaler skakutao je na sredini terena i pokušavao da dogrije mišiće kako se slučajno ne bi "ohladio" u studenoj milanskoj noći, kada se već približavala ponoć.

Jedan je Havijer Zaneti, Interov "Il Capitano".

INTER: Handanović - Ranokija, Silvestre, Žuan Žesus - Žonatan (Mudingaji 87), Zaneti, Benasi (Kambijaso 46), Pereira - Guarin - Roki (Palasio 60), Kasano.

BOLONJA: Agiljardi - Sorensen, Portanova, Antonson (Kone 69) - Mota, Perez, Guarente (Pacijenca 46), Morelo - Dijamanti, Paskuato (Gabijadini 55) - Đilardino.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Lacio - Katanija 3:0

Juventus - Milan 2:1, 1:1

Inter - Bolonja 3:2, 2:2

Fiorentina - Roma (sreda, 16. januar, 21.00)

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC