• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: “Želimo postići veliki rezultat“

Selektor fudbalske reprezentacije BiH dao intervju za „uefa.com“. „U našoj zemlji uvijek ima talenata“.

 Sušić: “Želimo postići veliki rezultat“ Izvor: MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u intervju za zvanični sajt Evropske fudbalske federacije (UEFA) „uefa.com“ govorio o ambicijama selekcije koju on vodi, kao i o talentima u zemlji.

„Naši ljudi jako puno vole fudbal. Vi ne možete proći našim gradovima a da ne vidite stotinjak dječaka koji su odjeveni u dresove reprezentacije. Obično nose dresove sa imenima Džeke, Misimovića ili Pjanića. Mi imamo uvijek vrhunskih talenata. Nemamo veliki izbor igrača, jer smo mala zemlja, ali nikada nije nedostajalo talenata“, rekao je zvanično najbolji fudbaler BiH u prošlom vijeku za „uefa.com“.

Selektor nacionalnog tima uspješno vodi reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. BiH trenutno zauzima prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi G, gdje još igraju selekcije Grčke, Slovačke, Litvanije, Letonije i Lihtenštajna.

Zadnja dva kvalifikaciona ciklusa popularni „zmajevi“ su završili porazima u baražu od selekcije Portugalije. Sušić vjeruje da je došlo vrijeme da se ostvari korak više.

„Igrači u mon timu su izuzetno inteligentni i ambiciozni. Oni žele učiti, žele poboljšati svoj kvalitet, a posebno se iz velikog poraza može naučiti puno toga. Mi smo mala zemlja koja želi postići veliki rezultat. Nakon poraza od Portugalije moji igrači su shvatili da samo ozbiljnim pristupom možemo parirati naboljim reprezentacijama“, kazao je na kraju Safet Sušić.

(uefa.com/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC