• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se od Antalije oprašta pobjedom

"Parni valjak" u posljednjem kontrolnom meču na pripremama u Turskoj savladao kineski Šandong 1:0. Jedini strijelac Lazar Marković.

 Partizan se od Antalije oprašta pobjedom Izvor: MONDO

Pripreme crno-bijelih u Antaliji praktično su završene.

Partizan u četvrtak završava rad na turskom primorju i vraća se u Beograd. "Parni valjak" na put ka Srbiji kreće osokoljen pobjedom u posljednjoj kontrolnoj utakmici u Beleku, odnosno sve boljim partijama.

Izabranici Vladimira Vermezovića pobijedili su, po mišljenju šefa stručnog štaba srpskog šampiona, najtežeg protivnika - Šandong Radomira Antića.

Odlučujući momenat meča dogodio se u 37. minutu.

Veći dio posla završio je Saša Ilić, kapiten je odigrao loptu u prostor između petorice protivničkih igrača, Marković je sve to odlično pratio, ubacio se, zatim predriblao golmana i rutinski poslao loptu u mrežu.

Vermezović ni ovaj put nije mogao da računa na igrače koji imaju reprezentativne obaveze. Trener Partizana malo je izmiješao karte u odnosu na jučerašnji meč protiv Liteksa, a u drugom poluvremenu izvršio je samo tri izmjene.

PARTIZAN: Ž. Živković, M. Živković, Miljković, Ivanov, Stanković, Smiljanić, Ilić, Luka (od 75' Leo Silva), Pantić (od 68' Ninković), Marković Lazar (od 46' Babić), Kojić.

Klupa: Petrović, Pauljević, Lovre, Babić, Ninković, Leo Silva, Janković, Marković Saša, Knežević, Živković Andrija. Trener: Vladimir Vermezović

Kinezi su žustro krenuli ka golu Partizana, ali osim par, prilično bezopasnih pokušaja, nisu uspjeli ništa značajnije da urade. Poslije 12 minuta igre crno-bijeli su prvi put priprijetili, vrlo lijepa akcija Markovića, Luke i Kojića nije krunisana. Golman Šandonga uspio je krajnjim naporom da sačuva mrežu.

Kako je vrijeme odmicalo Beograđani su bili sve opasniji.

Poslije 20-ak minuta igre Marković ima idealnu priliku, našao se "jedan na jedan" sa golmanom, međutim, to nije bilo dovoljno da dovede svoj tim u vođstvo.

Nešto kasnije pokušao je i Luka, ali ni on nije imao sreće.

Živko Živković se istakao u 28. minutu kada je paradom zaustavio snažan udarac Lu Ženga. Minut kasnije, golman Partizana opet je bio na sceni.

U utakmici punoj ritma crno-bijeli su poveli pred kraj poluvremena, ali su i Kinezi imali dvije vrlo dobre prilike da izjednače. Među stativama briljirao je Živko Živković.

Idealnih prilika nije bilo mnogo u drugih 45 minuta. Tek pred kraj meča Nikola Ninković je izveo slobodan udarac, Miljković je sa "prve stative" pokušao da postigne gol glavom, ali je kineska odbrana intervenisala na gol liniji.

Pokušavali su i Luka i Kojić, ali nisu imali sreće da stignu do "prvenca".

Crno-bijeli se u četvrtak vraćaju u Srbiji, a drugi dio priprema trebalo bi da odrade u Portorožu od 13. do 20. februara. Partizan je za 12 dana u Beleku odigrao čak osam utakmica, zabilježio je tri poraza, isto toliko pobjeda i dva remija.

Ono što može da raduje navijače "parnog valjka" je činjenica da je njihov tim igrao sve bolje kako je vrijeme prolazilo.

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC