• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi", sada tako i u Zagrebu!

U odličnom izdanju na Kipru Srbija pobijedila domaću reprezentaciju 3:1 i sa velikom nadom sprema se za duel sa Hrvatskom 22. marta u Zagrebu.

 "Orlovi", sada tako i u Zagrebu!  Izvor: MONDO

Mihajlović dobio igru... i rezultat!

Srbija je pobijedila Kipar 3:1, a trijumf je po svemu prikazanom, na praznom stadionu GSP u Nikoziji, mogao da bude još ubjedljiviji. Dušan Tadić je bio dvostruki strijelac za naš tim, u 32. i 48, dok se Dušan Basta upisao u 70. minutu. Kipar je poveo golom Makridisa na početku meča.

"Orlovi" su odigrali jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme i zaista je bilo milina gledati izabranike Siniše Mihajlovića protiv Kiprana.

Rastrčani, kreativni, opasni bili su od prvog minuta. Kao je svako od srpskih igrača koji su u srijedu uveče dobili priliku želio selektoru da stavi do znanja da je on pravo rješenje za utakmicu koja se za mjesec i po igra na Maksimiru.

Ipak, izostank nekoliko provjerenih igrača osjetio se u fazi odbrane, posebno na lijevoj strani, po kojoj su nam Kiprani zadavali probleme u prvom poluvremenu i preko koje su stigli do vođstva.

"Orlovi" su više pokazali u oba poluvremena, posebno u drugom kada su pregazili Ostrvljane.

Međutim, poslije 20 minuta igre bili u "minusu". Kipar je koristio prostor na lijevoj strani naše odbrane i poslije jedne lijepe akcije Solomua i Kristofija, Konstantinos Makiris uspio je da savlada Stojkovića.

Poslije centarušuta koji je pao na "drugu stativu", Kalambidis je očajno reagovao, promašio je loptu, ali ju je dovoljno zakačio da se vrati u sredinu prema penalu, odakle je "vezista" Kipra bio nepogriješiv.

Prije pogotka domaće reprezentacije, Srbija je imala dvije dobre situacije ispred gola Antonisa Jorgalidesa. Prvi put je Filip Đuričić sa distance šutirao oštro po zemlji pored stative, a drugi put je loptu Aleksandra Kolarova golman Kipra "skinuo" sa glave Nikoli Đurđiću.

Primljen pogodak bio je signal za izabranike Siniše Mihajlovića da još angažovanije krenu ka protivničkoj polovini.


Tačno poslije pola sata igre Zoran Tošić ne koristi sjajnu šansu. Đuričić je petom ostavio loptu za Dušana Tadića, koji je odmah uočio slobodnog fudbalera moskovskog CSKA na desnoj strani, uslijedio je pravovremeni pas i loša realizacija Tošića. Mogao je da bira gdje će da šutira, ali je izabrao najgore rješenje - pogodio je čuvara mreže Jorgalidesa.

Samo dva minuta kasnije "orlovi" su izjednačili.

Đurđić je presjekao napad Kipra na njegovoj polovini, do lopte je prvi došao Đuričić odmah je poslao u prostor u koji se ubacivao Tadić, a ovaj je elegantno poslao kroz noge golmanu.

Bilo je još nekoliko opasnih situacija na obe strane, međutim, rezultat se do odlaska na odmor nije mijenjao.

Zato jeste veće poslije dva i po minuta igre u nastavku.

Srbija je povela, a strijelac je opet bio Tadić. Miralem Sulejmani je centrirao sa lijeve strane, dvojica defanzivaca Kipra su očajno reagovala, maltene se sudarila, sve je to iskoristio Tadić i rutinski ćušnuo loptu pored zatečenog Jorgalidesa.

Zanimljivo da je Filip Đorđević, koji je u paketu sa Sulejmanijem, Rukavinom i Radovanovićem, dobio šansu na početku drugog poluvremena, već u prvom kontaktu sa loptom mogao da zatrese mrežu.

Isti igrač je u 55. minutu pogodio stativu!

Akcija iz snova za Srbiju dva minuta kasnije. Antonio Rukavina je povukao po desnoj strani, odigrao je ka sredini za Sulejmanija, uslijedila je "štikla" za Bastu u naletu, koji je za tili čas našao ispred gola Kipra, ali je njegova ubačena lopta bila nešto jača za Đorđevića.

Nova bravura "orlova" u 70. minutu.

Nezadrživu kontru kroz sredinu poveo je Đuričić, potom je težište igre prebacio na desnu stranu ka Rukavini, a bek Valjadolida je iz prve proslijedio na ivicu peterca ka Basti, kome realizacija nije bila problem - 3:1.

SRBIJA: Stojković - Ivanović (od 46' Rukavina), Nastasić, Tomović, Kolarov - Kuzmanović (od 74' Krstičić), Petrović (od 46' Sulejmani) - Tadić (od 53' Basta), Đuričić, Tošić (od 46' F. Đorđević) - Đurđić (od 46' Radovanović).

KIPAR: Jorgalides, Karalamus, Sielis, Žunior, Nikolau, Karalambidis, Makridis, Maranjos, Solomu, Kristofi, Soteriu.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC