• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH silna u Ljubljani

Reprzentacija Bosne i Hercegovine savladala Sloveniju u Ljubljani 3:0 u prijeteljskom meču.

 BiH silna u Ljubljani Izvor: MONDO

BiH je odigrala još jedan odličan meč i slavila protiv Slovenije u Ljubljani 3:0 na novom debiju selektora Slovenija Srećka kataneca. Golove za tim Safeta Sušića postigli su Ibišević, Pjanić i Švraka.

Bosna i Hercegovina je povela u 33. minutu. Pjanić je sjajno asistirao,a njegovu loptu je iza handanovića sproveo Vedad Ibišević.

Samo osam minuta kasnije BiH vodi 2:0. Asistent je bio Edin Dzeko,a strijelac gola, koji je odlučio pobjednika bio je Miralem Pjanić i to je bio rezultat prvog poluvremena.

Safet Sušić je u finišu meča da priliku svim pozvanim igračima da zaigraju, a najbolje je istoristio Muamer Svraka, koji je treći gol za reprezentaciju BiH postigao u 80. minutu.

"Mislim da je rezultat previsok. Čestitao bih mojoj ekipi na dobroj igri i zalaganju. Shvatili smo ovo maksimalno ozbiljno. Rezultat nije toliko važan, važniji je odnos i zalaganje. To je bilo na nivou. Rekao sam da je previsok rezultat, jer smo imali problema, Slovenija je imala nekoliko šansi u drugom poluvremenu. Želim im uspjeh u nastavku kvalifikacija. Za njih još ništa nije izgubljeno i mogu se nadati tom drugom mjestu.Na poluvremenu sam rekao igračima da ne vodimo 2:0 jer je Slovenija slaba, već zato što igramo bez straha i što smo stekli samopouzdanje. Ovo je dobar rezultat, ali ova pobjeda nas neće i nesmije zavarati", rekao je poslije meča selektor BiH Safet Sušić.

SLOVENIJA-BIH 0:3

Stadion: Stožice. Gledalaca: 16 000. Sudija: Pavel Kralovec (Češka). Žuti kartoni: Cesar (Slovenija).

Strijelci: 0:1 Ibišević 33., 0:2 Pjanić 41., 0:3 Svraka 80.

Slovenija: Handanovič, Cesar, Šuler (od 46.Rajčević), Ilič, Brečko, Jokić ( od 85. Struna), Cvijanović (od 46. Kurtić), Krhin (od 46. Bačinović), Birsa, Kirm, Matavž (od 72. Berić).

BiH: Begović (od 82. Avdukić), Spahić (od 59. Vršajević), Vranješ, Zukanović, Lulić, Medunjanin (od 63. Svraka), Zahirović, Pjanić, Stevanović ( od 70. Višća), Ibišević ( od 70. Ibričić), Džeko.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC