• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Pomjerite rokove!

U Crvenoj zvezdi apeluju da FSS pomjeri rokove za izmirivanje dugova do početka jesenjeg dijela prvenstva Srbije.

 ZVEZDA: Pomjerite rokove! Izvor: MONDO

Fudbalski klub Crvena zvezda, prema priznanju njegovih čelnika, neće do petka u ponoć stići:

a) da odblokira račun kluba;
b) da izmiri dugovanja prema klubovima i bivšim trenerima i igračima.

To znači, prema aktuelnim pravilima Fudbalskog saveza Srbije, da crveno-bijeli neće moći da licenciraju ni Luisa Garida, ni Nikolu Petkovića za proljećni dio šampionata, pa samim tim ni eventualna dodatna pojačanja na koja su možda računali do 27. marta i prve utakmice protiv Javora u Beogradu.

Potpredsjednik kluba Nebojša Čović još ranije je rekao da će Zvezdi, po deblokadi računa, biti potrebno između 500 i 600 hiljada evra da se i sportski deblokira.

Toliko iznose dugovi prema Borcu iz Čačka, Javoru, Žarku Đuroviću, Slobodanu Maroviću, Vladanu Biniću, Dejanu Milovanoviću, Slavku Peroviću, Milanu Jeremiću, Milošu Reljiću, Marku Nikoliću, Danijelu Mihajloviću i Marku Peroviću.

Na manje od dva dana do isteka roka za izmirenje dugova, račun kluba je i dalje u blokadi, novac od generalnog sponzora "Gasproma" još nije legao, pa je sve izvjesnije da će i Garido i Petković ostati bez dozvole za nastup.

Svjestan ozbiljnosti situacije, sportski direktor Zoran Stojadinović kaže da bi Savez morao da bude fleksibilan prema klubovima. Predlaže da se rok za izmirenje dugova pomjeri za start šampionata, odnosno posljednji nedjelju marta.

Do tada, tvrdi, svi će biti namireni.

"Do tada bismo mogli da skupimo dovoljno novca i ispunimo uslove koji su stavljeni pred nas. Do petka - teško! Niko iz Crvene zvezde nije otišao ove zime, a prelazni rokovi i dalje traju u nekim zemljama. Drugim riječima, i dalje ima vremena da se u klub slije novac od nekog transfera", podsjeća Stojadinović, apelujući na FSS da ima sluha za probleme u kojima se ne nalazi samo Crvena zvezda.

"Ne znam gdje smo sada požurili sa tim rokovima, prvenstvo počinje za nešto manje od dva mjeseca od danas!", dodaje operativac Crvene zvezde.

On dodaje da su nerealne medijske spekulacije oko toga da će klub dovesti još neka pojačanja u trenutku kada nije u situaciji (bar trenutno) da registruje ni ova dva pomenuta.

"Novca nema u ovom trenutku ni da se registruju Petković i Garido, pa je suvišno pričati o nekom trećem igraču".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC