• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić i Čović najavljuju - kompromis!

Predsjednik FSS i potpredsjednik Crvene zvezde najavljuju da će rok za licenciranje zimskih pojačanja biti pomjeren. "Ali, samo ovaj put".

 Karadžić i Čović najavljuju - kompromis! Izvor: MONDO

Generalni sekretar FSS Zoran Laković najavio je za MONDO da će sjednice Odbora za hitna pitanja u četvrtak biti, a nešto kasnije ishod same sjednice prejudicirali su predsjednik FSS Tomislav Karadžić i potpredsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

Karadžić rekao je da će na sastanku Savez pokušati da pronađe način da pomogne klubovima koji nisu izmirili dugovanja, ali je istakao da takve situacije ne smiju da se ponavljaju.

"Danas imamo sastanak sa više tema, između ostalog i zbog toga. Tražićemo rješenje da pomognemo klubovima. Sam rok ne može da se pomjeri, ali može da bude uslovljen sa dvije dodatne nedjelje kako bi pomogli klubovima da izmire obaveze koje imaju", kazao je Karadžić.

Rok za izmirenje dugova koje srpski superligaši imaju ističe u petak u ponoć, a prema pravilima FSS, ko ne plati, neće moći da registruje nove igrače.

Partizan je izmirio dugove prema bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću i Radničkom iz Kragujevca, a na listi dužnika ostali su Crvena zvezda, Smederevo, Smederevo, Jagodina, Rad, Sloboda, Novi Pazar i BSK Borča.

"Mislim da nije u redu da se troše pare na pripreme u Antaliji i sličnim mjestima, moglo je to skromnije. Vremenski uslovi su bili takvi da su klubovi mogli i ovdje da se spremaju. Ipak, to je priča za drugu priliku", istakao je prvi čovjek srpskog fudbala.

On je upozorio klubove da ovakve i slične situacije ne bi trebalo da im se ponavljaju.

"Klubovi ne mogu da nas dovode u cajtnot i da onda tako rješavamo problem. Ako sada uradimo nešto, to će biti vanredno. Ovakve situacije neće se ponavljati, jer klubovi moraju da poštuju svoje obaveze", zaključio je Karadžić.

Od preostalih dužnika u Superligi Srbije, najveći problem ima Crvena zvezda koja mora da plati oko pola miliona evra.

Potpredsjednik crveno-bijelih Čović rekao je da je, imajući u vidu realno stanje u domaćim klubovima, za očekivati da superligaši zajedno sa nacionalnim savezom pronađu kompromisno rješenje oko izmirenja dugova.

"Imajući u vidu u kom se stranju nalazi Crvena zvezda, a i niz drugih klubova prema kojima imamo obaveze, realnost je takva da se napravi kompromisno rješenje. Uspio sam to da objasnim ljudima iz saveza i oni su bili vrlo konstruktivni. Očekujem da ćemo svi zajedno dobiti na vremenu tokom kojeg bi mogli da prevaziđemo nastale probleme", rekao je Čović.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC