• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape dan poslije: Najbolji Begović i Pjanić

Iz Ljubljane je u Sarajevo stigao stručni štab na čelu sa Safetom Sušićem i članovima FS BiH koji su prisustvovali pobjedi nad Slovenijom (3:0).

 Pape dan poslije: Najbolji Begović i Pjanić  Izvor: MONDO

Popularni Pape nije krio zadovoljstvo nakon visoke pobjede protiv Slovenaca, te je novinarima kazao da nije očekivao rezultatski visoku pobjedu reprezentacije BiH.

"Očekivao sam dobar rezultat s obzirom da smo u ovom trenutku bolje reprezentacija, ali nisam mislio da ćemo ih pobijediti s 3:0. Neko bi rekao da je to bila laka pobjeda, ali svi oni koji su gledali utakmicu mogli su vidjeti da smo i mi imali problema, a da su Slovenci imali svoje šanse koje nisu iskoristili", izjavio je Sušić, prenosi "Dnevni avaz".

Selektor BiH smatra da je pobjeda "zmajeva" zaslužena, ali da je visok rezultat u korist BiH postavljen ponajviše zahvaljujući odličnoj igri Asmira Begovića i Miralema Pjanića.

"Begović je fenomenalno branio, a Pjanić je s nekoliko poteza praktično riješio utakmicu. Mislim da su njih dvojica sinoć napravili razliku".

Sušić je zadovoljan igrom i zalaganjem svih pojedinaca koji su nastupili, a najviše ga raduje što je njegov tim dobru igru pokazao pred kvalifikacioni meč protiv Grčke u martu.

"Do kraja kvalifikacija moramo da pobijedimo u barem pet utakmica ako želimo ići na Svjetsko prvenstvo. Mislim da imamo ekipu za to i možemo biti optimisti".

Na pitanje novinara šta misli o izboru Harisa Seferovića, rođenog u BiH, koji je odlučio da igra za Švajcarsku, Sušić je naglasio da je Seferović prošao kroz sve omladinske selekcije te zemlje, te da je bilo logično da odluči za švajcarski tim.

(MONDO, foto: Klix)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC