• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Strašni Bejl!

Garet Bejl sa dva gola riješio je prvi meč 26. kola Premijer lige u subotu: Totenhem - Njukasl Junajted 2:1 (1:1).

 PREMIJER: Strašni Bejl!  Izvor: MONDO

Prelijepu predstavu Gareta Bejla na "Vajt Hart Lejnu", izgleda, pokvarila je samo teška povreda Joana Gufrana.

Vihorni Velšanin postigao je dva lijepa gola, a mogao je još četiri, u pobjedi Totenhema nad Njukasl Junajtedom u prvoj utakmici 26. kola Premijer lige - 2:1 (1:1). Ono što bi dugoročnije moglo da naudi "svrakama" je, po svemu sudeći, teška povreda novajlije iz Bordoa Joana Gufrana.

Nakon što je izjednačio u 24. minutu i tako postigao prvi pogodak u Premijer ligi, od januarskog transfera iz Bordoa, Gufran je doživio povredu u sudaru sa Kajlom Vokerom, poslije čega je uz dozu kiseonika prebačen u najbližu bolnicu na preglede. Voker je u namjeri da izbije loptu to uradio tako što je vrhom kopačke nenamjerno "zakačio" Francuza.

Posjekotina i hematom bili su vidljivi golim okom, ali postoji bojazan da je Gufranu naprsla i jedna od dvije kosti potkoljenice. Stadion je napustio na nosilima, uz aplauz fanova oba tima.

Navijači Crvene zvezde pamte Gufrana po lošem, jer je prošlog ljeta postigao dva gola, računajući i za crveno-bijele kobni sa bijele tačke u nadoknadi vremena revanš utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope. Bordo je tada dobio Crvenu zvezdu 3:2, poslije 0:0 u Beogradu i otišao dalje, a Gufran je sa penala u 93. minutu kaznio greške Nikole Maksimovića i Bobana Bajkovića.

Prije i poslije njegove povrede, briljirao je Bejl.

Prvo je u 5. minutu iz slobodnog udarca savladao Tima Krula, hirurški preciznim šutem, a potom je u punom sprintu stigao do lopte prije nonšalantnog kapitena Njukasla Fabija Koloćinija, za sekund se našao sam pred Krulom i probacio mu loptu kroz noge za 2:1 u 78. minutu.

Bili su to Bejlovi 12. i 13. golovi u ligi i tek treći i četvrti na "Lejnu". Bejl je postigao posljednja četiri gola za "pjevce", jer je prije ovog vikenda presudio Vest Bromvič Albionu u gostima (0:1) i donio remi na terenu Norič Sitija (1:1).

Tim Andrea Viljaša Boaša u dramatičnoj nadoknadi vremena, koja je trajala devet minuta zbog povrede Gufrana, a kasnije i Muse Dembelea, mogao je i da izgubi dva boda i da zabilježi ubjedljiviju pobjedu. Njukasl nije mnogo pružio u nastavku igre, ali je u jednom napadu rezervista Šola Ameobi mogao da se proslavi.

Joan Kabaj, kreator ovog "francuskog" Njukasla, pokušao je u kontri da proigra Papisa Sisea na desnoj strani, ali se lopta odbila od Benoe Asu Ekotoa na lijevo, gdje je potpuno sam bio Ameobi. Igrao se 94. minut i 2:2 nije bilo samo zbog fantastične reakcije još jednog Francuza Uga Lorija na golu Totenhema. On je istrčao i skratio Ameobiju ugao u posljednji čas.

Do 99. minuta, Bejl je imao tri sjajne prilike da postigne het-trik. Jednom se lopta odbila od njegovih grudi i pogodila Krula, a potom je iz okreta Velšanin prebacio prazan gol desnom nogom. To nije bilo sve, u 98. minutu, kao da gube, "pjevci" su krenuli u kontru "5 na 4", koju je udarcem pokušao da završi Bejl, ali je Krul dobio taj duel.

Bila je to deseta utakmica bez poraza za Viljaša-Boaša, a ekipi Alana Pardjua, koja se šetka nešto iznad zone ispadanja, za utjehu je što je postignut gol na "Vajt Hart Lejnu" poslije pet sati i dva minuta. Od 2008. Njukasl nije ni pobijedio Totenhem kao gost, ni postigao gol - do danas.

Sa nova tri boda, Totenhem je pretekao Čelsi na trećem mjestu i sada ima 48 poena. Česi u ovom kolu dočekuje Vigan. Njukasl je ostao sa 27 bodova i 12 poraza u 26 kola, pa će Sautempton imati priliku da ih stigne ukoliko kao domaćin savlada Mančester Siti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC