• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Baloteli donio bod Milanu

Kaljari je na Sardiniji vodio protiv Milana, a "rosonere" izvukao Mario Baloteli: Rezultati 24. kola, baš, italijanski...

  SERIJA A: Baloteli donio bod Milanu  Izvor: MONDO

...0:0, 1:0, 1:1... i 3:1!

Golgeteri u Seriji A nisu imali svoj dan, osim u Đenovi, gdje je Sampdorija bila ubjedljiva protiv Rome.

Čak na pet utakmica, od sedam koliko ih je igrano u popodnevnom terminu ove nedelje, nije bilo pobjednika. Dueli u Parmi i Bergamu su završeni najnepopularnijim rezultatom, dok je na utakmicama u Bolonji, Kaljariju i Palermu svaka ekipa postigla po pogodak.

Cijeli plijen osvojio je i Udineze protiv Torina. "Zebrama" je bio dovoljan gol Roberta Perejrea u osmom minutu. Dušan Basta je odigrao je svih 90 minuta za pobjednika.

Milan je jedva stigao do boda na Sardiniji. Kaljeri je poveo u posljednjem minutu prvog poluvremena preko Segunda Ibarba, a "rosoneri" izjednačili u finišu utakmice. Strelac je bio Mario Baloteli iz penala.

Reprezentativac Italije nije pošteđen od domaćih navijača, koji su svaki njegov kontakt s loptom ispratili zvižducima. Situacija na terenu je kulminirala u 82. minutu, onog trenutka kada je tamnoputi napadač oboren u šesnaestercu posle apsolutno nepotrebnog povlačenja Davidea Astorija.

Nije pogriješio sudija, penal je postojao. Da nevolja po Kaljari bude veća - Astori je već imao žuti karton. Baloteli je bio vrlo siguran sa bijele tačke.

Domaćin je sa deset igrača odoleo ekipi iz Milana, koja je do kraja utakmice propustila nekoliko dobrih prilika.

Bitne bodove osvojila je Sampdorija protiv Rome - 3:1. Posle prvih 45. minuta nije bilo golova. Ekipa Nenada Krstičića, koji je igrao cijeli meč, povela je u 56. minutu preko Marsela Estigaribija. Sve je riješeno u periodu od 73. do 77. minuta. Sampdorija je postigla dva, a "vučica" jedan gol. Talentovani Mauro Ikardi stavio je tačku na ovaj meča kada je postigao treći gol za svoju ekipu.

U prvom meču dana Parma i Đenova igrali su 0:0.

Bod, više, znači Đenovi, koja se bori za opstanak u najjačoj ligi na Apeninima. Međutim, ni Parma ne bi trebalo mnogo da žali, jer su "mlekadžije" na sredini tabale sa malim izgledima da se domognu Evrope i još manjim da ugroze poziciju u Seriji A.

A, imali su i sreće u nedjelju.

Od kako je Davide Balardini preuzeo klupu Đenove, ona je bez poraza. Ekipa je na dva gostovanja Juventusu i Parmi osvojila po bod, a kod kuće je pobedila Lacio.

Iako je Đenovljanima na stadionu Enio Tardini posao bio otežan, jer su doputovali bez Boška Jankovića, Antonija Floro Floresa i Marka Rosija, bili su bliži pobedi, a tragičar je Andrea Bertolaći, koji je dva puta pogađao okvir gola.

REZULTATI 24. KOLA:

Parma - Đenova 0:0

Atalanta - Katanija 0:0

Kaljari - Milan 1:1(1:0)
/Ibarbo 45 - Baloteli 82p/

Palermo - Peskara 0:0

Sampdorija - Roma 3:1 (0:0)
/Estigaribija 56, Sansone 73, Ikardi 77 - Lamela 75/

Bolonja - Sijena 1:1 (1:1)
/Kone 41 - Emeghara 33/

Udineze - Torino 1:0 (1:0)
/Perejra 8/

Inter - Kjevo 3:1 (2:1)
/Kasano 2, Ranokija 26, Milito 50 - Riđoni 21/

Odigrano u subotu:

Juventus - Fiorentina 2:0 (2:0)
/Vučinić 20, Matri 42/

Lacio - Napoli 1:1 (1:0)
/Flokari 11 - Kampanjaro 86/

TABELA: Juventus 55, Napoli 50, Lacio 44, Inter 43, Milan 41, Fiorentina 39, Katanija 36, Udineze 36, Roma 34, Parma 32, Torino 28, Kjevo 28, Sampdorija 28, Atalanta 27, Bolonja 26, Kaljari 24, Đenova 22, Peskara 21, Sijena 18, Palermo 18.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC