• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudaš: Sve sam podredio Evropskom prvenstvu

Srpski višebojac ističe da je sanirao povredu i da je u potpunosti skoncentrisan na prvenstvo Starog kontinenta u Geteborgu, početkom marta.

 Dudaš: Sve sam podredio Evropskom prvenstvu Izvor: MONDO

Mihail Dudaš već uveliko se priprema za Evropsko prvenstvo u Geteborgu, koje će se održati od 1. do 3. marta.

On će pre polaska u Švedsku provjeriti formu na državnom šampionatu u Novom Sadu, a zatim i na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

"Balkanijada je samo finalna provjera pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Plasmanski ne mogu da očekujem puno iz razloga što moja disciplina ne postoji na ovakvom prvenstvu, te ću se takmičiti u pojedinačnim disciplinama. Opet, postoji mogućnost da uhvatim neku medalju, zavisi od samog takmičenja", rekao je Dudaš.

On ističe da mu je takmičenje u Geteborgu veoma važno i da očekuje da će ostvariti dobar plasman.

"Evropsko prvenstvo mi je zaista važno. Cijelu zimsku sezonu sam podredio tom takmičenju. Forma polako raste i nadam se dobrom rezultatu. Treninzi trenutno pokazuju da ću biti spreman", objasnio je mladi atletičar.

Početkom februara Dudaš je doživio lakšu povredu ligamenata lijeve noge u Talinu, za koju tvrdi da mu nije mnogo poremetila plan priprema.

"Na žalost, takve stvari se dešavaju. Opet, povreda nije bila teška, ali kao što sam rekao, sve sam podredio Evropskom prvenstvu, pa sam odustao jer nisam hteo da rizikujem. Nedelju dana poslije povrede sam istrčao dva lična rekorda na preponama, a i ponovio sam lični u skoku s motkom. To je pokazatelj da mi ni fizička, a ni mentalna forma nije ni za jedan procenat opala".

Srpski višebojac je iznio i ostale planove u 2013. a apostrofirao je Svjetski šampionat u Moskvi, koji će biti održan polovinom avgusta.

"Ove godine je pik forme SP u Moskvi. Prošli put u Daeguu sam završio na šestom mjestu, ali ovog puta se neću zadovoljiti time. Daću sve od sebe da se nađem na boljoj poziciji, sa boljim rezultatom", rekao je i Dudaš i dodao da će osim na EP, SP i domaćem šrvenstvu, učestvovati i na nekoliko jakih mitinga.

Iako je na Olimpijskim igrama u Londonu morao da odustane od takmičenja iz zdravstvanih razloga, kaže da je učešćem na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri mnogo dobio.

"London ću zauvijek pamtiti po tome što sam prvi put u životu prespavao u bolnici. To mi je dobra lekcija za sve greške koje sam napravio tokom olimpijske godine, a iskustvo ću iskoristiti za Rio", izjavio je 23-godišnji desetobojac iz Novog Sada.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC