• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Borusijama po bod, Bajer žali za tri

Duel Borusije Menhengladbah i Borusije Dortmund u 23. kolu Bundeslige završen bez pobjednika - 1:1. Bajer remizirao protiv Grojter Firta - 0:0.

 BUNDES: Borusijama po bod, Bajer žali za tri  Izvor: MONDO

Dvostruki uzastopni šampion Njemačke ponovo je zakazao, 11. put ove sezone u nacionalnom prvenstvu.

Dortmund poslije 23 kola ima 12 pobjeda, sedam remija i četiri poraza, što je kada se sve sabere čak 17 bodova manje od vodećeg Bajern Minhena.

Bod osvojen u Menhengladbahu prošle sezone ne bi bio neuspjeh, jer je Dortmundov imenjak iz tog grada bio četvrti na tabeli, ali u situaciji kada je Borusija Menhengladbah 10. na tabeli i sa četiri utakmice iza sebe bez pobjede, očekivao se drugačiji rezultat.

Dobro je počelo po goste, za koje je cio meč odigrao srpski reprezentativac Neven Subotić. Poveli su u 31. minutu golom Marija Gecea iz penala. Bio je to njegov deveti gol, uz deset asistencija, u posljednjih 15 utakmica Dortmunda! Nad Geceom je i napravljen penal, pošto ga je oborio golman Mark-Andre ter Stegen.

Poslije prvog poluvremena činilo se da će gosti lako doći do tri boda, pošto domaći fudbaleri nijednom nisu zaprijetili u prvih 45 minuta. Ipak, probudili su se u nastavku i u 67. minutu izjednačili preko 19-godišnjeg Amina Junesa.

Mladi vezista je do prvog gola u svom drugom nastupu ove sezone došao uz dosta sreće, pošto je lopta na putu ka golu zakačila defanzivca Dortmunda Felipea Santanu i prevarila Vajdenfelera.

U posljednjim trenucima utakmice obje ekipe mogle su do pobjede.

Prvo je napadač domahić Peniel Mlapa uspio da prevari Vajdenfelera, ali snažan šut iskosa sa desne strane pogodio je samo spoljni dio nebranjenog gola. Nekoliko trenutaka kasnije Sebastijan Kel je sa pet metara promašio "nepromašivo".

Uvjerite se i sami OVDJE.

U posljednjoj utakmici 23. kola posljednjeplasirani Grojter Firt je na svom terenu uspio da odoli napadima trećeplasiranog Bajer Leverkuzena, a najveće zasluge za to ima golman Volfgang Hesl. Istakao se sa nekoliko odličnih odbrana, posebno u finišu prvog poluvremena.

Reprezentativac Srbije Nikola Đurđić igrao je u napadu domaćeg tima prvih 45. minuta, ali je u pauzi između dva poluvremena zamijenjen.

Leverkuzen je propustio priliku da se poslije remija dvije Borusije vrati na drugu poziciju, dok Grojteru bod ne znači mnogo u borbi za opstanak. Težak posao predstoji im da se domognu mjesta u doigravanju, na kojem je trenutno Augzburg sa pet bodova više. O direktnom opstanku u ligi malo ko vjeruje i u samom klubu...

Rukovodstvo kluba probalo je prethodnih dana da razmrda ekipu otkazom treneru Mihaelu Buskensu, ali tandem Prajs - Šreder, koji privremeno vodi klub, nije uspio da napravi mnogo toga.

REZULTATI 23. KOLA:

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)
/Junes 67 - Gece (p) 31/

Grojter Firt - Bajer Leverkuzen 0:0

U subotu:

Bajern - Verder 6:1 (2:0)
/Roben 25, Havi Martinez 29, Gebre Selasije 49ag, Gomez 51, 89, Riberi 86 - De Brujne 58/

Štutgart - Nirnberg 1:1 (0:0)
/Traore 51 - Fojlner 77/

Hanover - Hamburger 5:1 (3:1)
/Diuf 7, Hušti 39, Ja Konan 45, 68, Abdulae 85 - Van der Vart 13p/

Majnc - Volfzburg 1:1 (1:1)
/Cimling 5 - Naldo 15/

Augzburg - Hofenhajm 2:1 (1:0)
/Dong Von Đi 45, Molders 79 - De Kamargo 90+2/

Šalke - Fortuna Diseldorf 2:1 (1:0)
/Matip 29, 81 - Belinghauzen 56/

U petak:

Frajburg - Ajntraht 0:0

TABELA: Bajern 60, Borusija Dortmund 43, Bajer Leverkuzen 42, Ajntraht 38, Frajburg 35, HSV 34, Majnc 33, Hanover 33, Šalke 33, Borusija Menhengladbah 31, Štutgart 29, Verder 28, Fortuna 27, Nirnberg 27, Volfzburg 27, Augzburg 18, Hofenhajm 16, Grojter Firt 13.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC