• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svonsi majstorski do Liga kupa!

Ekipa Mihaela Laudrupa u finalu na Vembliju "razmontirala" četvrtoligaša Bredford - 5:0 (2:0).

 Svonsi majstorski do Liga kupa! Izvor: MONDO

Kakva fudbalska rapsodija, za prvi veliki trofej Svonsija u njegovoj 101 godinu dugoj istoriji!

"Labudovi" su dominirali bukvalno od prvog do posljednjeg minuta, a golove su postigli Nejtan Dajer u 16. i 48, Miću u 40. i Džonatan De Guzman u 59. (penal) i 91. minutu.

Bredford je tek drugi klub iz četvrte engleske lige koji se dokopao finala Liga kupa (prvi je bio Ročdejl 1962).

"Bantamsi" su na putu do Vemblija eliminisali tri premijerligaša - Vigan, Arsenal i Aston Vilu - ali su protiv Svonsija bili apsolutno nemoćni. Dovoljno je reći da u prvom poluvremenu nisu imali šut u okvir, ni van okvira gola, nijedan korner, a nisu čak uspjeli da iznude nijedan faul!

Dajer je načeo Meta Djuka poslije odličnog šuta Mićua, zatim se španski internacionalac i sam "upisao" udarcem kroz noge čuvara, da bi Dajer početkom drugog poluvremena riješio pitanje pobjednika.

Dvostruki strijelac je u 59. minutu napravio skandal, insistirajući da on bude izvođač penala, kako bi zabilježio het-trik.

De Guzman nije htio ni da čuje za to, Dajera su saigrači sprečavali da mu otme loptu, ali na kraju se omaleni napadač ipak smirio i čestitao Kanađaninu gol za 4:0!

"Želio sam het-trik u istorijskom meču za naš klub. Mislio sam da bi trebalo da budem izvođač penala, ali nije mi bilo suđeno", rekao je Dajer.

On je nešto kasnije i zamijenjen, a Svonsi nastavio da napada u talasima, dok je Bredford bez isključenog Djuka (zbog faula za najstrožu kaznu) gledao kako da prođe sa što manje primljenih pogodaka.

Poslije prečke i stative u sudijskoj nadoknadi vremena, De Guzman je ipak "bacio petardu"...

Svonsi je do danas imao u vitrinama dva trofeja Fudbalske lige, kup takmičenja koje okuplja klubove treće i četvrte lige, kao i deset kupova Velsa.

Do naslova u Liga kupu stigao je preko Čelsija, Lidsa, Liverpula, Krouli Tauna i Barnslija.

"Imao sam sreću da igram za najveće klubove u mnogim zemljama. Svonsi nije najveći klub Premijer lige, ali baš zato se sada osjećam fantastično sa trofejom u rukama", izjavio je menadžer tima Mihael Laudrup.

Rekorder Liga kupa je Liverpul sa osam trijumfa u 11 finala, Aston Vila slavila je pet puta, a Mančester junajted, Totenhem, Čelsi i Notingem Forest po četiri puta.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC