• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Handanović zaustavio Milan

Razgoropađeni "roso-neri" poveli u gradskom derbiju, pa propustili pregršt prilika. Inter u drugom poluvremenu izborio bod - 1:1.

 SERIJA A: Handanović zaustavio Milan Izvor: MONDO

Slovenački golman Samir Handanović utišao je euforiju među Milanistima.

Njihovi ljubimci jesu razbili Barselonu prošle nedjelje i pobijedili je u osmini finala Lige šampiona, ali nisu uspjeli da u nedjelju pobijede gradskog rivala, u 162. međusobnom prvenstvenom okršaju:

Inter - Milan 1:1 (1:0).

Iako je tokom prvog poluvremena najveća dilema bila koliko puta će "nero-azuri" vaditi loptu iz mreže, odbrana Intera poklekla je samo jednom. Handanović je činio čuda i u nekoliko navrata sjajnim intervencijama spasio svoj gol.

Napad Milana, predvođen Stefanom El Šaravijem i Marijom Balotelijem, kidisao je ka rivalu, ali i samo jednom ubacio loptu među stative.

Kevin Prins Boateng dijagonalno je u 21. minutu poslao loptu iz sredine Interovog dijela terena ka El Šaraviju, koji je utrčavao u kazneni prostor po lijevoj strani.

Italijanski reprezentativac dobro se snašao i između Nagatomoa i Ranokije iznenađujućim udarcem postigao jedini gol za svoj tim - šutirao je desnom nogom, u bliži ugao!.

Zanimljivo je da je to bio 16. pogodak bivšeg igrača Đenove tokom aktuelne sezone Serije A i prvi od kad ga je gazda Silvio Berluskoni upario sa Balotelijem.

Odbrana Intera Zaneti,Ranokija, Žuan, Nagatomo, uz pomoć vezista Gargana, Kambijasa i Palasija uspjela je da se poslije gola odbrani i da, poslije najjačih napada suparnika, u drugom dijelu dođe do daha.



Već u 54. minutu Kristijan Abijati refleksno je spriječio loptu da uđe u gol Milana. Svima na stadionu postalo je jasno da bi Inter mogao bar do boda.

To je definitivno nagoviješteno u 71. minutu.

Argentinac Matijas Ezekel Skeloto ušao je u igru u 69. minutu i već poslije stotinak sekundi postavio konačnih 1:1, sjajnim udarcem glavom. Centrirao je Japanac Juto Nagatomo.

Do kraja utakmice zaigrao je i reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović, dok je Dejan Stanković cio meč odgledao sa klupe.

Prvenstveni "Derbi dela Madonina" nije završen neriješeno kada je Inter domaćin od 1999. godine (2:2). "Nero-azuri" nisu poraženi u posljednja četiri okršaja sa najvećim rivalom i još imaju deset pobjeda više u ligaškim utakmicama.

INTER: Handanović - Nagatomo (od 77' Kivu), Žuan, Ranokija, Zaneti - Garnano, Kambijaso (od 69' Skeloto) - Alvarez (od 74' Kuzmanović), Palasio, Guarin - Kasano

MILAN: Abijati - Abate, Zapata, Mekses, De Siljo - Montolivo, Noćerino, Muntari (od 90' Ambrosini) - Boateng (od 71' Nijang), Baloteli, El Šaravi (od 87' Krkić)

Remijem ni jedan ni drugi tim nije napravio značajan korak u borbi za mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Juventus je i dalje ubjedljivo prvi, a Napoli drugi sa šest bodova više i utakmicom manje od trećeplasiranog Milana.

Lacio je četvrti i uz meč manje dijeli tu poziciju sa Interom. Oba tima imaju po 44 boda.

Pročitajte sve rezultate 26. kola Serije A.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images, Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC