• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laudrup: Ja sam kriv za frku kod penala

"Ovo nam je bio prvi penal ove sezone i zaboravio sam da odredim izvođača", kaže trener Svonsija poslije osvjanja Liga kupa.

 Laudrup: Ja sam kriv za frku kod penala Izvor: MONDO

Svonsi je u subotu popodne ostvario najubjedljiviju pobjedu u finalima Liga kupa.

Sa 5:0 pobijeđen je četvrtoligaš Bredford, a "petarda" je donijela "labudovima" prvi veliki trofej u 101 godinu dugoj istoriji kluba.

Velika želja za trijumfom viđena je kod igrača devetoplasiranog kluba Premijer lige, a posebno kod 25-godišnjeg krila Nejtana Dajera.

Ovaj momak bio je strijelac dva gola do 59. minuta, kada je sviran penal za Svonsi. Tada je vidio šansu da ode u istoriju kao strijelac het-trika, te se uputio ka bijeloj tački. Brži od njega, međutim, bio je Holanđanin Džonatan de Guzman.

Uslijedila je rasprava, a saigrači su jedva uspjeli da smire Dajera. Iako nezadovoljan raspletom situacije, na kraju je čestitao strijelcu četvrtog pogotka u meču. Ko zna šta bi bilo da je De Guzman promašio...

Pogledajte...

Interesantno je da u Svonsiju očigledno nije unaprijed određeno ko je izvođač najstrože kazne. Zašto je tako, pojasnio je trener Mihael Laudrup:

"Ovo nam je bio prvi penal ove sezone i zaboravio sam da odredim izvođača. Žao mi je, krivica je moja", rekao je Danac, koji se potom i našalio na Dajerov račun:

"Nejtan je dobro... Na treninzima pred utakmicu promašio je nekoliko dobrih prilika za gol, pa sam mu uoči izlaska na teren rekao da bude siguran da je lijevu kopačku obuo na lijevu nogu, a desnu na desnu. Srećom, to je i učinio".

Osvajanje Liga kupa Svonsiju je donijelo učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone.

(MONDO, foto: Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC