• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Rodić - od Drvara do Enfilda...

Mladi fudbaler Zenita Milan Rodić nije mogao da zamisli bolji debi u dresu ruskog kluba.

 Milan Rodić - od Drvara do Enfilda... Izvor: MONDO

"Trenutak kada me je trener Lučano Spaleti pozvao da izađem na travu čuvenog "Enfild rouda" u Liverpulu pamtiću do kraja života. Stadion je bio pun, navijači su pjevali... Ostvarili su mi se dječački snovi, ono o čemu sam maštao kao i svi fudbaleri", rekao je "Glasu Srpske" mladi Drvarčanin.

Zenit je, uprkos porazu od Liverpula (1:3), uspio da prođe u osminu finala Lige Evrope, jer su prvi meč dobili sa 2:0, a posljednjih desetak minuta Rodić je bio jedan od igrača "nebeskoplavih" koji je zaustavio sve napade petostrukog šampiona Evrope.

"Sve do trenutka kada sam trebao da izađem na teren bio sam potpuno opušten, a onda me je uhvatila velika trema! Ušao sam u trenutku najveće drame, trener Spaleti je imao povjerenja u mene i znao sam da ne smijem da ga iznevjerim. Brzo sam se pribrao i uspjeli smo da privedemo meč kraju i prođemo dalje".


Mladi reprezentativac Srbije ove zime je iz OFK Beograda prešao u redove najboljeg kluba u Rusiji, a sudeći prema početku u Sankt Peterburgu, mogao bi da postane jedna od zvijezda tima.

"Rano je da govorimo o tome, ali svakako da mi imponuje što sam dobio priliku u prvom zvaničnom meču. Dobro sam se uklopio, saigrači su me dobro prihvatili, iako nismo dugo zajedno. Takođe, trener Spaleti mi mnogo pomaže, često mi se obraća na treninzima i govori šta trebam da ispravim. Mnogo je taktičan i konkretan u svojim planovima".

U ekipi igra mnogo zvijezda svjetskog formata, počevši od Hulka, Aksela Vicela, Aleksandra Keržakova i još nekoliko reprezentativaca Rusije.

"Hulka i ostale još nisam dovoljno upoznao, ali na prvi pogled jako je lijepo biti u takvom okruženju. Biće vremena da se družimo i bolje upoznamo, sada sam koncentrisan samo na fudbal. Konkurencija je prejaka, ali ja sam mlad, ljudi u Zenitu imaju sa mnom planove na duže staze, što mi se svidjelo i nadam se da ću već sljedeće sezone postati standardan, a ove bar povremeno dobijati šansu".

Zenit je trenutno trećeplasirana ekipa Premijer lige, a u osmini finala Lige Evrope sastaće se sa Bazelom.

"Drugi dio sezone za nas počinje 10. marta kada gostujemo Rubinu. Trenutno zaostajemo pet bodova za Anžijem i ne smijemo da pravimo kikseve. Ambicije kluba su najviše u svim takmičenjima, tako i u Ligi Evrope, u kojoj se sastajemo sa Bazelom već 7. marta. Dobro smo radili na pripremama, već smo izbacili Liverpul i nema razloga da se plašimo Švajcaraca".

Od igrača koji su mu pomogli kada je došao posebno ističe dvojicu prvotimaca.

"Najviše se družim sa Nikolasom Lombertsom i mladim crnogorskim reprezentativcem Lukom Đorđevićem. Njih dvojica mi mnogo pomažu, kako na terenu tako i van njega, jer je Sankt Peterburg ogroman grad i teško se snaći ukoliko nemate pomoć nekog ko poznaje grad".


Za kratko vrijeme koje je u Zenitu Rodić je već zaključio koliko se razlikuju metodi rada u Rusiji i Srbiji.

"Rusi preferiraju disciplinu, rad na taktici i saradnji između igrača, trenera i ostalih u klubu, tj. na stvaranju hemije, koja je za njih najvažnija, dok je u Srbiji situacija malo drugačija. Sve je na nižem nivou, ali u Srbiji ima mnogo više talentovane djece nego u Rusiji",
zaključio je Rodić.

Rodić je rođen 1991. godine i još ima pravo nastupa za mladu srpsku reprezentaciju, čiji je standardni član.

"Nadam se da ćemo u sljedećem ciklusu kvalifikacija uspjeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo mladih 2015. godine. Vjerovatno još neko vrijeme neću dobiti šansu u najboljoj selekciji, ali se nadam da ću za godinu-dvije debitovati i u seniorskoj reprezentaciji".

Mladi fudbaler rođen je u Drvaru, a u karijeri je nastupao samo za OFK Beograd.

"Kada god imam priliku, posjetim rodni Drvar, u kojem imam mnogo rodbine. Uvijek je lijepo kada dođem u grad u kojem sam rođen. Što se tiče bivšeg kluba, sve dugujem OFK-u, a svojim bivšim klupskim drugovima želim mnogo sreće, čujemo se svaki dan i gotovo uvijek naša priča završi mojom željom da ‘romantičari’ osvoje Kup Srbije", podvukao je mladi Drvarčanin.

(MONDO, foto: FK Zenit)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC