• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Za goste samo istočna tribina

Vojvodina saopštila da će širom otvoriti kapije "Karađorđa" zbog teške ekonomske situacije. Ubuduće, gostujući navijači neće moći na zapad.

 VOJVODINA: Za goste samo istočna tribina Izvor: MONDO

Uprava novosadskog superligaša odazvala se apelu svojih navijača da se ubuduće zapadna tribina stadiona "Karađorđe" zatvori za gostujuće navijače, odnosno za navijače klubova koji gostuju Vojvodini.

To se, naravno, prije svega odnosi na navijače Partizana i Crvene zvezde, koji u najvećem broju i prate svoje klubove po srpskim terenima, pogotovo u Novom Sadu.

Na sajtu Vojvodine prenijeti su zaključci Upravnog odbora kluba, koji je ovakvu odluku donio pozivajući se na Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, preporukama i pravilima Komisije za stadione i bezbjednost FSS.

Dakle, da bi se spriječili incidenti, a oni su postali učestali baš na zapadnoj tribini stadiona "Karađorđe" kada gostuje Partizan, uprava "lala" je odlučila da se ubuduće navijačima sa obilježjima gostujućih klubova zabrani ulazak na zapadnu tribinu.

"Baš kao i u Engleskoj, 'kolijevci fudbala', pa i svim ostalim razvijenim evropskim državama, zapadna tribina biće rezervisana isključivo za navijače Vojvodine. Gostujući navijačima biće obezbijeđena istočna tribina, a svaki pojedinac koji pokuša da uđe ili se nađe na zapadnom dijelu gledališta stadiona 'Karađorđe' biće odstranjen sa istog", piše u saopštenju Vojvodine.

Ujedno, uprava Vojvodine donijela je i odluku da zbog teškog materijalnog stanja građana i konstantnog pada životnog standarda, do kraja sezone širom otvori tribine svog stadiona.

"Ova odluka jedino se ne odnosi na derbi susret 30. kola JSL između Vojvodine i Crvene zvezde za koji će se ulaznice naplaćivati", piše u saopštenju i dodaje:

"Stadioni u Srbiji već dugo godina pružaju sliku praznih tribina. Sve to stvara lošu sliku o fudbalu na našim prostorima. Upravo je to bio još jedan od razloga u donošenju ove odluke. UO FK Vojvodina vodio se idejom da klubu približi što više navijača koji će igračima pružati neophodnu podršku u borbi za što bolji plasman u JSL i završnici Kupa Srbije.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC