• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: "Najdosadniji dio sezone je završen"

Superligaši su spremni za još jedan početak. Partizan u Borči nastavlja odbranu titule i prvog mjesta. Zvezda u srijedu dočekuje Javor.

 JSL: "Najdosadniji dio sezone je završen"  Izvor: MONDO

Dan uoči nastavka sezone Jelen Superlige svi pogledi su usmjereni ka Humskoj i fudbalerima Partizana. Prvi će istrčati na teren.

U utorak u 13.00 časova u Borči definitivno će početi drugi dio takmičarske 2012/13. BSK dočekaće šampiona, odlučnog da odbrani naslov.

Superligaš sa lijeve beogradske obale Dunava odigrao je u elitnom rangu sedam duela sa Partizanom i nijednom nije osvojio ni bod. U posljednjih pet nijednom nije zatresao mrežu favorita, uz gol razliku 0:17!

Šef struke crno-bijelih Vladimir Vermezović istakao je u ponedjeljak da njegov tim ne bježi od uloge favorita.

"Najdosadniji dio sezone je završen, a Partizan potpuno spreman ulazi u nastavak prvenstvene trke. Ne bježimo od toga da smo favoriti protiv BSK-a, ali svakog protivnika shvatamo ozbiljno. Svaka naredna utakmica je najteža, i tako ulazimo u ovaj dio sezone", rekao je trener na konferenciji za novinare u Humskoj.

Duel će početi u 13.00 časova uz direktan prenos na Areni sport.

Crno-bijeli će u Borči moći da računaju na zimska pojačanja Eliomara, Nemanju Kojića, Predraga Luku i Tomislava Pajovića, a Vermezović je poručio i u kom sastavu će poslati ekipu na teren.

Najavio je da će sutra izvesti sastav isti kao na prijateljskoj utakmici s Koprom na pripremama u Sloveniji, osim što u timu neće biti Aleksandra Miljkovića zbog kazne".

Partizan se Kopru suprotstavio u sastavu:

Stojković - Miljković, Pajović, Ivanov, Stanković - Smiljanić - Ilić, Brašanac, Luka, Šćepović i Kojić. Na poziciji desnog beka u drugom poluvremenu igrao je Branko Pauljević, pa je moguće da će on početi meč i u utorak.

Domaći će nastavak sezone dočekati pod vođstvom trenera Nebojše Miloševića i uz prilično izmijenjen sastav (otišlo 13, došlo 14 igrača). Borču su, između ostalih, napustili iskusni Vuk Sotirović, Perica Stančeski, Ljubo Kovačević, kao i mladi golman Stefan Grujičić.

Sa druge strane, plavo-bijeli dres obukli su Edin Ademović i čak četiri igrača ugovorom vezanih za Rad (Danilović, Ajković, Božičić, Rogač). Svi će imati veliki motiv da se dokažu pred velikim brojem skauta iz cijele Evrope (najavili dolazak predstavnici Liverpula, Olimpijakosa...).

"Šta reći o protivniku koji nas je sedam puta pobijedio u posljednjih sedam utakmica, uz gol razliku 21:2. Gledajući pozicije na tabeli, apsolutni smo autsajderi i ne opterećujemo se rezultatom. Ali, pokušaćemo da pozitivnim pristupom zaslužimo sportsku sreću", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Već sutradan u centar pažnje javnosti dolazi Crvena zvezda. Poslije turbulentnog ljeta u Ljutice Bogdana, borbe sa vremenom, mjenicama, dugovanjima i rokovima za licenciranje igrača, ponovo će ekipa Aleksandra Jankovića biti u prvom planu.

Crveno-bijeli će na svom terenu ugostiti Javor, uz direktan prenos na Areni sport.

Svi u taboru vicešampiona misle na smanjenje bodovnog zaostatka za Partizanom (šest poena), ali trenutno ističu da su im Ivanjičani najveća zanimacija.

"Razmišljamo samo o prvom narednom meču. To znači da smo svu pažnju usmjerili samo na Javor i tek kada, nadam se uspješno, preskočimo tu prepreko mislićemo o sljedećoj. Idemo utakmicu po utakmicu", izjavio je za zvanični sajt u ponedjeljak Filip Kasalica.

Zvezda je u generalnoj provjeri uoči nastavka sezone remizirala sa ukrajinskim Šahtjorom, učesnikom osmine finala Lige šampiona. Na tom meču se istakao golman Boban Bajković, odbranivši i jedanaesterac.

Trećeplasirana Jagodina počeće proljećni dio sezone u Kuli. Simo Krunić u nastavku takmičenja neće moći da računa na Valentića, Dukća, Ahmetovića, Dragićevića, Teruela i Kovačevića, ali mu je sastav pojačan Bosmanom, Petričevićevm, Milinkovićem, Damjanovićem i omladincem Crvene zvezde Brkićem.

"Ćurani" u osam pripremnih utakmica nijednom nisu poraženi. Četiri puta su pobijedili i isto toliko puta remizirali, uključujući i generalku sa Radom (0:0).

Polusezonu će početi na trećoj poziciji, a na početku će im se suprotstaviti Hajduk, pojačan povratnikom Milanom Bubalom i ofanzivniim vezistom Donjeg Srema Banetom Tošićem.

Fudbaleri Vojvodine u srijedu će igrati protiv "fenjeraša" Smedereva u gostima. "Oklopnici" se iz dana u dan suočavaju sa velikim problemima i samo će ih čudo spasiti eliminacije u niži rang.

"Lale" su tokom zime ostale bez Stevanovića (Sevilja), Bojovića (Panetolikos), Moreire (Salamanka), Melega (Ajaks), Grina (AEK Larnaka), Mojsova..., a najveće zimsko pojačanje su doveli iz Novog Pazara, Envera Alivodića.

Ekipa Nebojše Vignjevića nastupaće u prvenstvu misleći na završnicu Kupa, gdje će igrati i Jagodina, OFK Beograd i Javor.

"Romantičari" u prvom kolu gostuju Donjem Sremu, prvi put poslije nekoliko godina bez Milana Rodića (otišao u Zenit). Domaći će pokušati da ponove blistav start sezone, započet upravo pobjedom nad Beogradom na Karaburmi.

Radnički 1923 ugostiće kod kuće potpuno izmijenjeni Rad (otišlo sedam jesenjih prvotimaca!), u pokušaju da sa Markom Mirićem, Bojanom Beljićem, Slavkom Marićem i Draganom Milovanovićem poprave iznenađujuće blijed jeseni utisak.

Zanimljivo bi moglo da bude u Subotici, gdje će snage odmjeriti Spartak i Sloboda Point, dok će okršaj Radničkog i Novog Pazara u Nišu biti duel ekipa koje se susreću sa ogromnim problemima na svim poljima.

Odavno je poznato da superligaš sa Čaira nema novca ni za plate, da su igrači zimus štrajkovali, kao i da Pazarci zbog dugovanja fudbaleru Borče Ademoviću još zvanično ne mogu da licenciraju igrače.

Po svemu sudeći, pored borbe za titulu predstojeće polusezone pratićemo i veliku borbu za opstanak, i to ne samo takmičarski, već i egzistencijalni.

PAROVI 16. KOLA:

U utorak

BSK - Partizan 13.00

U srijedu

Hajduk - Jagodina 14.00
Donji Srem - OFK Beograd
Spartak Zlatibor voda - Sloboda Point
Smederevo - Vojvodina
Radnički 1923 - Rad
Radnički Niš - Novi Pazar

Crvena zvezda Javor 18.30

TABELA: Partizan 37, Crvena zvezda 31, Jagodina 29, Vojvodina 28, Rad 25, Javor 23, Sloboda Point 23, Spartak Zlatibor voda 22, OFK Beograd 21, Novi Pazar 15, Donji Srem 15, Radnički Niš 14, BSK Borča 14, Hajduk 13, Radnički 1923, Smederevo 8.

(Beta/MONDO, foto: MN Press, fkjagodina.org.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC