• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Prodaja i dalje, internata će biti

Redovna Skupština FK Partizan počela je popodne u Sportskom centru crno-bijelih u Zemunu. Partizan "u plusu" oko 300.000 evra.

 PARTIZAN: Prodaja i dalje, internata će biti  Izvor: MONDO

"Miran sam i spokojan dolazim na Skupštinu kluba. Sjednica je redovna, nema izborni karakter i na njoj neće biti nikakvog glasanja", izjavio je predsjednik Partizana Dragan Đurić pred današnju Skupštinu kluba.

U pojedinim medijima se provlačila priča da bi ova Skupština crno-bijelih mogla da bude revolucionarna, odnosno da bi Đurić mogao da se suoči sa opozicijom i da čak ode sa mjesta predsjednika.

"Nemojte da potcjenjujete Skupštinu, to je skup naših legendi. Ko nema hrabrosti da dođe ovdje i kaže šta ima, on nije dio FK Partizan, već tabloidne javnosti", rekao je Đurić na početku izlaganja pred delegatima.

Đurić je rekao da su ukupni prihodi kluba u 2012. godini bili 18.459.000 dinara, a rashodi 18.182.000 dinara, što znači da su crno-bijeli pozitivno poslovali.

"Treću godinu zaredom klub je poslovao u plusu. Najznačajniji prihodi i dalje su od prodaje igrača i ako želimo da klub sa svim selekcija i dalje bude uspješan, tako mora da bude. Transferi igrača i u prošlosti su bili glavni izvori prihoda, a tako će biti i ubuduće. Svaka druga priča (o finansiranju) je iluzorna. Ali, transferi igrača moraju da budu planski i kontrolisani", rekao je Đurić.

On je dodao da uprava nije u potpunosti zadovoljna prihodima od sponzora, ali je pohvalio rad marketing službe Partizana.

"U posljednja tri mjeseca. napravili smo izuzetne ugovore sa kompanijom 'Karlzberg' i obnovili saradnju sa "Adidasom", rekao je prvi čovjek crno-bijelih.

Đurić je rekao i da u klubu nisu zadovoljni stanjem u kojem se nalazi stadion i najavio je razgovore sa državnim organima kako bi se na tome nešto radilo.

Jedno od njegovih glavnih obećanja u proteklim godinama bilo je u vezi sa izgradnjom internata za talentovane klince. On je u ponedjeljak saopštio da plan i dalje nije ispunjen, a kao novi rok za to pomenuo je 2015. godinu.

Što se tiče sportskih ciljeva, predsjednik Partizana je rekao da je prvi osvajanje nove titule i trajno pozicioniranje kluba na prvo mjesti u srpskom fudbalu. Takođe, i konstantno učešće u grupnim fazama evropskih takmičenja.

MILOŠEVIĆ BUDUĆI ČLAN UO I PREDSJEDNIK PARTIZANA?

Savo Milošević je prije nešto više od tri godine bio ljuti protivnik Dragana Đurića na izborima u Partizanu. Tadašnju izbornu kampanju obilježile su "teške" riječi sa obje strane, a kasnije je Đurić na glasanju ubjedljivo pobijedio proslavljenog reprezentativca.

Situacija je izgledala nepomirljiva.

Međutim, mnogo se toga promijenilo u posljednje dvije godine, pa bi uskoro moglo da se dogodi da Milošević i Đurić postanu bliski saradnici.

Naime, Milomir Gligorijević predložio je Skupštini da Milošević bude izabran u Upravni odbor, što bi ga, kako je rečeno, spremilo da preuzme funkciju predsjednika kada za to dođe vrijeme.

"Sviđa mi se ideja da postanem član UO, ali trenutno sam direktor svih selekcija FSS. Obje funkcije u isto vrijeme ne bih mogao da obavljam", rekao je Milošević, koji je u obraćanju Skupštini izrazio zadovoljstvo što ima profesionalnu saradnju sa ljudima iz omiljenog kluba i sa "fudbalskim ocem Ljubišom Tumbakovićem".

PROMJENE U UPRAVNOM ODBORU

Dragoljub Vukadinović i Vahbo Papić nisu više članovi Upravnog odbora FK Partizan. Oni su zbog ličnih razloga i prezauzetosti podnijeli ostavke, koje je Skupština usvojila.

U isto vrijeme za nove članove UO imenovani su Predrag Petričević, Ivan Maričić i Novak Nedić.

Petričević je prethodne tri godine obavljao funkciju predsjednika Nadzornog odbora FK Partizan, koju će ubuduće umjesto njega vršiti Radoslav Petrović.

Maričić je predsjednik Srpske banke, dok je Nedić zamjenik generalnog sekretara predsjednika Vlade Republike Srbije. Njihov nedolazak na Skupštinu objasnio je predsjednik Đurić:

"Nismo bili sigurni da li će da budu izabrani".

(V. S. - MONDO - foto: MN Press/arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC