• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan sam sebi "zavrnuo slavinu"

Crno-bijeli planiraju da u 2013. godini smanje budžet kluba za 3,8 miliona evra.

 Partizan sam sebi "zavrnuo slavinu"  Izvor: MONDO

Predsjednik Partizana Dragan Đurić je u uvodnom izlaganju na redovnoj Skupštini kluba rekao da je plan da se u 2013. budžet crno-bijelih smanji za oko četiri miliona evra.

Planiran budžet ubuduće bi trebalo da iznosi 12,5 miliona, što bi bilo 3,8 miliona manje nego prošle godine, odnosno 23 odsto.

Opširnije o planovima redukcije troškova, pod posljednjom četvrtom tačkom dnevnog reda, govorio je član Upravnog odbora crno-bijelih Duško Jovanović. On je rekao da je neophodno da se na svim nivoima smanje troškovi, počevši od prvog tima.

"Ukupna primanja igrača na godišnjem nivou moraju da se svedu na dva miliona evra bruto, što je dvostruko manje u odnosu na prethodne godine. Taj plan možemo da ostvarimo već poslije ljetnjeg prelaznog roka"

Jovanović je rekao i da minimalne naknade moraju da se svedu na pristojan nivo, jer do sada na takvom nisu bile.

"Na taj način svakom igraču možemo da omogućimo da se koncentriše na profesionalne obaveze. Plan podrazumeva da se igrači podijele na tri grupe po primanju naknada: mlađe, iskusne i povratnike, strance i pridošlice. Troškove stanovanja plaćati samo onim igračima sa minimalnim naknadama", rekao je Jovanović.

U Partizanu će se promijeniti i sistem nagrađivanja, pa će se u 2013. vrednovati samo šampionska titula i plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Takođe, Jovanović je naglasio da je vrlo bitno da sportski menadžment utvrdi da li je neophodno profesionalno egzistiranje FK Teleoptik ili se ciljevi mogu ostvarivati s drugačijim budžetom kluba.

Prema njegovim rečima, oko 500.000 evra se troši na iznajmljivanje stanova i stipendije, pa je vrlo bitno i na tom nivou uštediti.

"Ukupan broj zaposlenih smanjiti selekcijom poslova. U drugoj fazi, broj zaposlenih svesti na realne mogućnosti, a da se pritom ne ugrozi funkcionisanje kluba".

I stadion u Humskoj predstavlja teret za budžet FK Partizan.

"Stanje i funkcionalnost stadiona se pogoršavaju. Sportsko društvo je palo na teret kluba. Ukupni troškovi za te dvije stvari su dosta visoki. Radi se o ekonomski neodrživom stanju, pogotovo kad prihodi od ulaznica nisu dovoljni ni za organizaciju utakmice", rekao je Jovanović.

(V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC