• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IO FSS: Nagrađeni Đuričić, Mažić, Lešnjak...

Izvršni odbor FSS odlučio da se redovna Skupština FSS održi 7. marta. Đuričić i Lešnjak najperspektivniji, Mažić najbolji sudija.

 IO FSS: Nagrađeni Đuričić, Mažić, Lešnjak...  Izvor: MONDO

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, kojom je predsjedavao predsjednik FSS Tomislav Karadžić, donijeta je odluka o sazivanju redovne sjednice Skupštine FSS.

Druga sjednica Skupštine u ovom mandatu biće održana u četvrtak, 7. marta, sa početkom u 13.00 sati u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Na narednoj sjednici Skupštine biće uručena priznanja za značajna sportska ostvarenja u 2012. godini.
Za najperspektivnijeg igrača izabran je Filip Đuričić, igrač Herenvena i standardni reprezentativac Srbije. Najperspektivniji trener godine je Milan Lešnjak, selektor Kadetske reprezentacije Srbije.

Proglašena je i najbolja sudijska trojka. Za najboljeg sudiju izabran je Milorad Mažić iz Vrbasa, a za najbolje pomoćnike Milovan Ristić iz Beograda i Dejan Petrović iz Kikinde. Najperspektivniji sudija godine je Vladimir Nedeljković iz Jagodine.

Analizirana su sva važna pitanja o kojima će biti odlučivano na skupštinskom zasjedanju 7. marta, u cilju adekvatne pripreme tog događaja. Takođe, članovi Izvršnog odbora analizirali informaciju u vezi sprovođenja Akcionog plana za spriječavanje nasilja na sportskim priredbama. Između ostalog, sva službena lica FSS na utakmicama Superlige, Prve lige i Kupa dobiće uputstva za rad u određenim situacijama u kojima bude primjećeno nesportsko, vulgarno, rasističko ili bilo kakvo drugo sportu strano navijanje.

Po tom uputstvu, biće primjenjena tri koraka u slučaju pojave ružnih scena, a one su redom: opomena navijačima da prekinu sa nesportskim i neprikladnim povicima, privremeni prekid u određenom vremenskom intervalu i trajno prekidanje utakmice.

Članovi Izvršnog odbora FSS zatražili su ponovo hitno sazivanje Savjeta za spriječavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu. Podsjećamo, ovo je novi u nizu apela FS Srbije za održavanje sastanka značajnog tijela. Huliganizam, vandalizam i ostale sportu strane pojave su ocijenjene kao najveći problem i činjenica da su ružne scene ove zime viđene i na košarkaškim, odbojkaškim i utakmicama drugih sportova, ukazuje na moranje hitnog i pravilnog reagovanja, ocijenjeno je na sastanku IO FSS.

Takođe, donesene su odluke po pitanju definisanja predstojećih termina prelaznih rokova.

Ljetnji prelazni rok u 2013. godini za igrače klubova svih stepena takmičenja trajaće od 17. juna do 31. avgusta 2013. godine, pridržavajući se pri tome odredaba Pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača.

Zimski registracioni period u 2014. godini za igrače klubova svih stepena takmičenja trajaće od 20. januara do 14. februara 2014. godine.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC