• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Geret Bejl junak Londona

U posljednjem meču 27. kola Premijer lige duel Vest Hema i Totenhema donio puno uzbuđenja i preokreta. Majstorija Bejla za tri boda.

  PREMIJER: Geret Bejl junak Londona  Izvor: MONDO

"Pijevci" nisu zaustavljeni na Bolejn Graundu!

Totenhem ni poslije 11 utakmica u Premijer ligi nije poražen. Ovaj put na svom terenu "pao" je Vest Hem - 3:2, u utakmici u kojoj je bilo čak dva preokreta i mnogo prilika na obje strane.

Čak su "čekićari" bili bliži pobjedi, ali su gosti slavili zahvaljujući snalažljivosti Gilfija Sigurdsona i fenomenalnim golom Gereta Bejla. Ali, mora se istaći i ključna odbrana Uga Lorija 15-ak minuta prije kraja, pri vođstvu domaćina.

Ekipa sa Vajt Hart Lejna bila je favorit.

Sjajne partije tima Andre Viljaša Boaša u posljednje vrijeme davale su za pravo kladioničarima da "pijevcima" na papiru daju mnogo veće šanse od Vest Hema, koji je do londonskog derbija samo jednom pobijedio u prethodnih šest utakmica, a doživio je čak četiri poraza.

Sve je odlično počelo po Totenhem, jer je Geret Bejl već u 13. minutu odmjerenim udarcem sa ivice šesnaesterca doveo goste do prednosti. Taj rezultat bio je aktuelan svega 12 minuta. Izjednačenje je uslijedilo pošto je Endi Kerol iskoristio penal.

Sve se promijenilo u drugom poluvremenu.

Džo Kol se iznenada našao u šansi u 58. minutu i iz ne tako povoljne pozicije, iz okreta, uspio da savlada Lorija. Situacija se potpuno okrenula, sada je Totenhem morao da "juri" rezultat.

Ne samo da je uspio da stigne, već i da pobijedi!

Bilo je dosta prilika na obje strane. Posebno se istakao golman Vest Hema Jusi Jaskelainen. Finac je u nekoliko navrata uspio nevjerovatnim odbranama da sačuva mrežu.

Ali, u 77. i 90. minutu mu nije bilo spasa.

Veliku gužvu u kaznenom prostoru iskoristio je Gilfi Sigurdson. Islanđanin je 17. put ove sezone ušao u igru kao rezerva i konačno je uspio da se upiše u strelce.

Pred kraj meča uslijedio je pravi šok za sve navijače Vest Hema. Bejl je bio daleko od gola, izgledalo je da ne zna šta će s loptom, ali je pronašao rješenje. Naravno, pravo. Odlučio se za šut i pogodio!

Totenhem je na trećem mjestu sa 51 bodom, pet manje od drugoplasiranog Mančester sitija, dok Vest Hem zauzima 13. mjesto sa 30 bodova.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC