• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spahić će nositi broj 33 u Anžiju

Ruski mediji navode da je kapiten Bosne i Hercegovine i zvanično prešao u Anži na pozajmicu do kraja sezone zaduživši dres sa brojem 33.

 Spahić će nositi broj 33 u Anžiju Izvor: MONDO

Emir Spahić je zvanično u srijedu potpisao ugovor sa ruskim klubom do kraja sezone, prenose mediji u toj zemlji.

Kapiten "zmajeva" već je zadužio žuti dres sa brojem 33 u timu čiji je najbolji i najplaćeniji fudbaler Kamerunac Samjuel Eto.

Većina medija u Rusiji je transfer kluba iz Mahačkale da angažuje Spahića ocijenila pozitivno jer je Gus Hidink ostao bez Kristofera Sambe, koji je prešao u Kvins Park Rendžers.

Ali ne svi.

Kolumnista ruskog "Sport Ekspresa" Aleksandar Gorbunov u svom tekstu otvoreno pita "Anži, zašto Spahić?".


Po njegovom mišljenju, nasljednik Sambe je "igrač koji ima 32 godine, a koji će imati 33 (otud valja i broj na dresu) kada i ako Anži bude na kraju sezone želio da otkupi njegov ugovor od Sevilje".

Osim godina, Gorbunov je apostrofirao navodnu negativnu reputaciju kapitena BiH.

"Balkanac, prema našem saznanjima, sklon je ponašanju koje negativno utiče na atmosferu u ekipi", napisao je ruski novinar i napomenuo da Spahić ima skolonosti ka crvenim kartonima.


Po mišljenju ruskog novinara, Spahić je konfliktan, često se svađa sa saigračima i trenerima i sklon je isključenjima i kartonima.

"Ne treba isključiti mogućnost da su u klubu mislili na to i da su se od takvog scenarija zaštitili u ugovoru, novčanim kaznama za takvo ponašanje. Vjerovatno se u Mahačkali, gdje su igrači masno plaćeni, ne oslanjaju na sentimentalan razgovor sa tako iskusnim igračem", piše u tekstu.

"Moguće je i da se dovođenjem Spahića samo trenutno željela popuniti rupa u zadnjoj liniji, kako bi dobili na vremenu da do ljeta iznađu konačno rješenje".

Spahić bi u dresu Anžija trebao da odigra maksimalno 14 utakmica, 11 u ligi i tri u Kupu (možda jednu ili dvije više ako klub dogura do finala Kupa Rusije), dok u Ligi Evrope nema pravo nastupa.

Poznati fudbalski menadžer Vladimir Abramov tvrdi da postoje dva razloga dolaska Spahića u Anži - prvi je "rupa u odbrani", a drugi vjersko opredjeljenje jer Mahačkala pripada dijelu Rusije u kojem se praktikuje islamska religija.


"Spahić je musliman i zbog toga je podoban za Anži. Ne znam da li će Spahić ostati u Sevilji, jer je on samo posuđen igrač, a ne kupljen. Anži ima velike ambicije i nastaviće potragu za najboljim defanzivcima svijeta," rekao je Abramov.

Spahić je u Rusiji ranije igrao za Šinik, Torpedo Moskvu i Lokomotivu. Anži je trenutno drugi na tabeli ruske Premijer lige sa 41 bodom, dva manje od lidera moskovskog CSKA. Zenit je na trećem mjestu sa 38 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC