• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Preokreti iscrpljuju...

"Ne smemo više da dozvolimo da olako primamo golove i da posle moramo da jurimo rezultat", poručio trener Crvene zvezde.

  Janković: Preokreti iscrpljuju...  Izvor: MONDO

Od 90 minuta, koliko traje jedna fudbalska utakmica, Crvena zvezda je protiv Javora igrala samo 15. I to joj je bilo dovoljno da prolećnu sezonu Superlige započne osvajanjem tri boda.

Bilo je potrebno da gosti povedu da bi se crveno-bijeli trgli i kao u transu odigrali sljedećih 10-ak minuta, kada su sa dva ekspresna gola stigli do preokreta, a kasnije i do pobjede.

Trener kluba iz Ljutice Bogdana Aleksandar Janković smatra da je pritisak, koji je donijela prva takmičarska utakmica posle skoro tri mjeseca pauze i priprema, uticao na njegove igrače da u meč sa Ivanjičanima uđu stegnuti.

"Očigledan je bilo veliki pritisak kod igrača zbog želje de se uđe dobro u prvu utakmicu ovog proljeća. Nismo uspevali da povežemo igru i da destabilizujemo Javor. Oni su nas pustili da kružimo i tako sebi stvorili samopouzdanje", počeo je Janković.

Zvezda je često ove sezone bila u situaciji da mora da juri prednost rivala.

Ponovo je primila gol, što se dogodilo na prethodni 11 utakmica u Superligi. Posljednji put kada su crveno-bijeli sačuvali svoju mrežu bilo je još 22. septembra prošle godine u Kuli.

Jankovićev tim zabilježio je 11 pobjeda ove sezone u Superligi, a do čak sedam je uspio da stigne posle vođstva rivala. S Radom su igrali neriješeno poslije prednosti "građevinara" od 2:0.

"Nije ovo bio prvi put da nas gol trgne i biće stvari za analizu. Mora to još bolje. Previše prostora smo ostavljali gostima, ali bodovi su upisani. Moraćemo da poredimo i na samopouzdanju. Sve ekipe će manje-više protiv Zvezde igrati strpljivo na kontre i polukontre, ovi mladi igrači će kroz to morati da stiču iskustvo. Ipak, ne bismo smeli da gubimo, pa da jurimo rezultat, jer to iscrpljuje i psihički i fizički", svjestan je Janković problema koji prati njegov tim ove sezone.

Kadu nije bio ni na klupi.

"Konkurencija u timu postoji, a s obzirom na vremenske uslove i stanje terena, kao i njegovo stanje poslije rehabilitacije, procenio sam da je bolje da ne igra, što ne znači da neće uskoro".

Milijaš je protiv Javora bio jedan od najzaslužnijih za preokret. Iskusni "vezista" je kod oba gola bio asistent.

"On je dragocjen zbog svog iskustva. Ono što ja radim van terena, njegova je uloga na terenu. Na taj način pomaže mladim igračima", završio je Janković.

Mladen Dodić nije mogao da bude nezadovoljan izdanjem svojih pulena, ali je bio razočaran činjenicom da je Javor drugi put u sezoni izgubio od Zvezde poslije vođstva.

"Već viđeno. Opet smo mi poveli i dozvolili Zvezdi da nas pobedi. Međutim, za nas je mnogo bitnija utakmica protiv Smedereva u sledećem kolu. Oklopnici su danas poraženi kod kuće i ako ih mi savladamo mislim da ćemo imati jednog manje konkurenta u borbi za opstanak. U tom slučaju možemo da se posvetimo polufibalu Kupa", rekao je Dodić.

(J. T. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC