• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Minimum 60 hiljada KM, ili nema igre!

Ako banjalučki klub želi da u subotu zaigra protiv Zvijezde u Gradačcu, Borac danas mora da nabavi najmanje 60.000 maraka!

 BORAC: Minimum 60 hiljada KM, ili nema igre! Izvor: MONDO

Tim novcem bi Banjalučani podmirili dug prema Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine na ime kotizacije i kazni, u iznosu od 31.000 KM, riješili potraživanja od strane FK BSK za transfer Bojana Puzigaće (15.000 KM) te izmirili dug za raskid ugovora i zaostale plate prema Draženu Međedoviću (14.700 KM), piše list "Press RS".

Rok za uplatu ovih potraživanja, ili bar podnošenja dokaza o tome, ističe u četvrtak u ponoć i postavlja se realno pitanje na koji način će klub sa Gradskog stadiona, u trenutku kada nema ni upravu ni operativni tim, uspjeti da se izbori sa ovim problemom.


Uz novčani dio, iz Borca moraju da u Fudbalski savez BiH dostave dokumentaciju za licencu po četiri kriterijuma. Dva su već riješena, zakonski i administrativni, a ostala su još dva, sportski i infrastrukturni. Takođe, jedna od rijetkih pozitivnih stvari koje su se Borcu desile u posljednja dva ili tri dana jeste dogovor sa Zavodom za medicinu rada i sporta pa su napokon ovjereni ljekarski pregledi svih fudbalera, od pionira do seniora, i oni će, bar po tom osnovu, imati pravo nastupa.

STARČEVIĆ MOŽE VODITI TIM

Što se tiče sportskog kriterijuma, u pitanju je tačno tumačenje dijela propozicija vezanih za trenersku licencu. Naime, pojavila se nedoumica da li trenutni šef stručnog štaba Slobodan Starčević ima validan dokument da može da sjedi na klupi Borca, ali je to vrlo brzo razriješeno.

"Oni koji nisu odslušali odgovarajuće seminare, dakle bili lično prisutni na njima, neće moći da obavljaju funkcije u klubu niti da sjede na klupi za vrijeme utakmice. To se odnosi na trenere, pomoćnike, ljekare i fizioterapeute, kao i službenike zadužene za bezbjednost. Takođe, u jednoj ličnosti neće moći da se objedine dvije funkcije pa tako, na primjer, trener kadeta neće moći da sjedi na klupi kao službeni predstavnik ekipe i slično", potvrđeno je iz Sekretarijata za takmičenje Fudbalskog saveza BiH.

Obzirom da Starčević ima odslušana sva četiri seminara edukacije za "profi" licencu i do kraja školovanja ostalo mu je još obavezno stažiranje i diplomski rad, jasno je da nema nikakvih smetnji da i u proljećnom dijelu šampionata BiH bude na funkciji na kojoj je i danas.

Daleko značajniji i veći problem predstavlja šta uraditi sa tih famoznih 60.000 KM ukoliko i budu nabavljene u toku današnjeg dana. Novac ne može da se položi na klupski račun jer je blokiran i sva prispjela sredstva automatski bi otišla na umanjenje postojećeg duga, tako da ostaje veliko pitanje kako izmiriti dug!

Drugo pitanje predstavlja i ko će to danas da uradi pod pretpostavkom da se pronađu i novac i način uplate jer u klubu više nema nikoga ko bi bio ovlašćen da se bavi tim pitanjem jer su sada svi podnijeli ostavke.

Zato je vjerovatnija solucija da će se, možda, zatražiti odlaganje ovog roka za bar 24 časa jer je, kako je već najavljeno, za petak najavljen sastanak gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića sa čelnicima kluba u ostavci, ali i najodgovornijim ljudima Fudbalskog saveza Republike Srpske i grada Banjaluke.


"Na tom sastanku razmatraće se mjere koje je potrebno preduzeti kako bi Borac izašao iz ove velike krize. Sasvim je sigurno da će jedna od tema biti i izbor novog rukovodstva, a naravno i da ćemo vidjeti šta je to što Banjaluka može da učini sa svoje strane, ali i Fudbalski savez Republike Srpske i gradski FS Banjaluke kako bi sadašnje stanje na Gradskom stadionu što prije bilo prevaziđeno", istakao je Milenko Šajić, portparol Administrativne službe grada Banjaluka.

Vrlo interesantno prepucavanje putem medija posljednjih dana čulo se na relaciji bivši direktori Radmilo Šipovac i Darko Ljubojević - trener Starčević.

Direktorski dvojac poslije ostavke je optužio Starčevića da je krivac za štrajk fudbalera, koji je u srijedu prekinut, da bi potom objavljen demanti od strane Ljubojevića.


"Nikada nisam to izjavio i tvrdim da nikome nisam dao takav intervju", kazao je Ljubojević za "Nezavisne novine", dok Šipovac nije želio da komentariše takve navode.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC