• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukan za MONDO: Šutirao sam kao u školskom

Vukan Savićević blistao je od sreće poslije debitantskog gola u dresu Crvene zvezde.

 Vukan za MONDO: Šutirao sam kao u školskom Izvor: MONDO

Čestitke sa svih strana primao je "mali" Vukan Savićević.

Trener Aleksandar Janković najavio je prilikom posjete MONDU krajem prošle godine, da će na pripremama dati šansu mladom fudbaleru, a čim je na premijeri dočekao da prvi put u ulozi startera zaigra u crveno-bijelom dresu, Savićević se treneru (a i ostalima) "zahvalio" lijepim golom koji je najavio preokret.

Javor je pred nešto manje od 17.000 gledalaca na "Marakani" poveo, ali je 0:1 pisalo na semaforu samo dva, tri minuta zahvaljujući Savićeviću (19). Četiri minuta poslije toga, protivnika je "dovršio" rezervista Luka Milunović, samo jedan od onih koji su čestitali Vukanu na debitantskom golu.

"Lijepo je kada zaigraš od početka na 'Marakani', stvarno sam presrećan. Ne znam kako bih vam opisao ovaj osjećaj, kada daš gol pred punim Sjeverom...", pričao je ushićeno Savićević za MONDO.

On je bio strijelac i u 28. minutu (nosi broj 28), ali je taj gol poništen samo zbog toga što je Ognjen Mudrinski nesvjesno dirao pas koji je Savićeviću poslao Nenad Milijaš...

"Bio je ofsajd? OK, nisam mogao da znam dole na terenu... Jeste, dao sam dva gola, ali mi je samo jedan priznat. Trudio sam se u tom trenutku da ne razmišljam o tome i da nastavim dalje kao da ništa nije bilo. Na kraju mi se vratilo...", sa osmijehom je pričao Savićević poslije utakmice, dok su brojni klinci u "miks" zoni tražili da se slikaju s njim i kući ponesu autogram.



Sjećaš li se uopšte gola?

"Sjećam se akcije, odigrali smo dupli pas Mudri i ja, pogledao sam golmana i šutirao onako kao što sam šutirao i kada sam bio mali, u školi, na treningu... Lijep je gol, drago mi je da je baš tako postignut".

Samoinicijativno, priču o Savićeviću preusmjerio je na Crvenu zvezdu.

"Znam da je ovo fraza, ali stvarno je najvažnija stvar da smo pobijedili", rekao je sa dozom olakšanja.

Javor ste "pregrmili", a ti si se prvi put sreo sa protivnikom koji postavi "blok" od prvog minuta. Kako je to izgledalo na terenu?

"Prvi put sam se sreo s takvim protivnikom. Sada znam o čemu pričaju. Jako je teško zaobići taj autobus, veliki broj timova se tako postavi pozadi i zaista je teško, uopšte nema mjesta...", primjetio je Zvezdin ofanzivni vezni, prvi do Mudrinskog u špicu.

Iako mlad, iako prvi put u ulozi startera, Savićević kaže da ga nije poljuljalo vođstvo gostiju.

"Kada smo primili gol bio sam siguran da ćemo preokrenuti. Nisam se uplašio ni najmanje", tvrdi.



U odbrani Crvene zvezde zaigrala su dvojica mladih štopera, mladih reprezentativaca Srbije, Aleksandar Pantić i Uroš Spajić. Nije bilo potrebno neko posebno fudbalsko znanje da se primjeti kako su njih dvojica imala mnogo problema sa kontrama gostiju, dugim loptama u prostor i brzinom Ifeanija Onjila.

Samokritičan i iskren bio je Pantić...

"Stajali smo dosta visoko, vodili smo igru, ali Javor se branio i čekao nas na kontri i bilo je problema. Kažem, stajali smo visoko i dobijali smo lopte preko nas, a Ifeani je stvarno brz. Iskreno, mislim da bismo lakše izašli na kraj u ovom trenutku sa ekipom koja bi igrala nešto otvorenije", rekao je za MONDO i dodao:

"Kada budu došli takvi protivnici, doći će i naša igra do izražaja. Protiv Javora je bilo jako teško, koliko kolegama iz veznog reda i napada, koji su morali da probijaju blok, toliko i nama pozadi, koji smo morali da pokrivamo veliki prostor".

Pantić je istakao i zasluge golmana Bobana Bajkovića.

"Čestitam Bajku koji je imao sjajne intervencije, čestitam i Vukanu na debitantskom bolu i sjajnoj igri, kao i Luki na odličnom ulasku sa klupe. Malo smo imali i sreće, ali sreća prati hrabre. Imamo malo vremena da ispravimo greške i nastavimo sa pobjedama".

Bila je ovo tvoja prva utakmica od 3. novembra i meča sa Jagodinom kada si povrijedio koljeno. Kako se osjećaš?

"Jeste, dosta vremena je prošlo... Nisam igrao zvaničnu utakmicu od duela sa Jagodinom ovdje početkom novembra, zbog operacije meniskusa. Dobro se osjećam, iako imam malih posljedica, mada je to normalno za ovu vrste povrede. Za sada je sve u redu".

Spajić i ti činite najmlađi tandem štopera u ligi. Je l' to prednost ili...

"Spaja i ja smo mladi, neiskusni, ali mislim da to može da bude dobro rješenje, iako postoji mogućnost da nam se naša mladost nekad 'obije o glavu'. Dobra stvar je što na bokovima imamo iskusne igrače poput Mike, Petka ili Mlađe, iza nas je Bajko koji uliva sigurnost. Rotiraćemo se, vidjećemo ko se s kim najbolje uklapa i nadam se da ćemo primiti što manje golova", rekao je Pantić i nadovezao se:

"Krivo mi je što smo primili gol na 'Marakani', imamo zacrtano da na našoj strani bude 'nula', ali dogodilo se. Radićemo sve da ispravimo to".



Dva puta Bajković je sprečavao vođstvo Javora u situacijama "1 na 1", kao "treći bek" istrčavanjima sjekao je mnoge duge lopte koje su išle preko dvojice štopera, ali nije mogao ništa kod brazilske akcije gostiju za 0:1. Poslije preokreta, bilo je onih koji su baš u njemu vidjeli igrača utakmice.

Pohvale je brzo zaobišao...

"Bilo je dubinskih lopti sve vrijeme i morao sam da budem skoncentrisan 100 odsto od početka utakmice. Vidio sam da su neki igrači ušli pomalo bojažljivo, zbog publike, pritiska, duge pauze, jer su to mladi momci... Vidjelo se da mladost nekad može da bude prepreka, ali najvažnije je da smo dobili. Pregrmili smo početak, uvijek je prvo kolo najbitnije, jer valjda kako počneš, tako i završiš... Daj Bože da tako bude", rekao je Bajković i dodao da je reakcija igrača na 0:1 ohrabrujuća.

"To je veliki plus i pokazatelj da možemo mnogo. Veliki sam optimista, neću ništa da obećam, ali vjerujem u sebi da ćemo dobiti svih 15 utakmica. Ako bismo u svaku utakmicu ušli onako kako smo zaigrali kada smo primili gol, ne bih imao nikakvu sumnju u to da bismo uzeli svih 45 bodova!"

Je l' to onda znači da je bolje da odmah sami sebi date gol u 1. minutu, pa da zaigrate angažovano od starta?

"A, ne! Ja im ne bih dao", odmahuje rukom Bajković, koji je potom prokomentarisao igru Spajića i Pantića.

"Imaju građu, imaju 'glavu', imaju brzinu, znaju s loptom... Imaju sve osim iskustva. Potrebno im je malo vremena i znam da im je značila svaka utakmica tokom zimske pauze koju su odigrali, ali potrebno im je i da u prvenstvu steknu sigurnost. Kada se to dogodi, bićemo odlični".

Za kraj...

"Hvala navijačima na podršci... Ne potcjenjujem nikoga, ali protiv Javora da dođe ovoliko ljudi? To je ljubav. Radni dan, hladno vrijeme, svi su došli i pomogli nam".

(N. J. - MONDO, foto: FoNet/Aleksandar Koković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC