• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda sprema novi ugovor za Savićevića

Sportski direktor crveno-bijelih Zoran Stojadinović otkrio je da će predložiti Upravnom odboru da se mladom fudbaleru ponudi novi ugovor.

 Zvezda sprema novi ugovor za Savićevića  Izvor: MONDO

Vukan Savićević (19) je u srijedu uveče na "Marakani" upisao debitantski gol za Crvenu zvezdu i to na način na koji pred 17.000 gledalaca ne bi reagovali ni mnogo iskusniji igrači.

U prvoj utakmici proljećnog dijela sezona, protiv Javora, odmjerenim udarcem po zemlji u dalji ugao izjednačio je na 1:1 i nagovijestio preokret domaćeg tima. Na kraju, Zvezda je pobijedila 2:1, a Savićević bio jedan od najboljih igrača u ekipi Aleksandra Jankovića.

Trener crveno-bijelih dan poslije utakmice nije krio zadovoljstvo igrom mladog veziste.

"Odradio je veliki posao protiv Javora. Bio je jedan od igrača koji su povukli ekipu i da je bilo više takvih, sigurno se ne bismo mučili toliko. Ovo je bio njegov prvi gol, računajući i pripreme u kojima je igrao praktično sve utakmice, međutim, kod njega nijednog momenta nije bila prisutna bilo kakva frustracija ili nezadovoljstvo što nije uspio da popuni ličnu statistiku. To ga nije poremetilo ni najmanje. Pokazao je karakter, hrabrost i kako igrači treba da se odnose prema obavezama u Zvezdi", rekao je Janković.

Pohvalno o Vukanu Savićeviću govorio je i sportski direktor Zoran Stojadinović, koji je najavio da će članovima Upravnog odbora predložiti novi ugovor za mladog igrača, kako se ne bi dogodilo da poput Veljka Simića ili Nikole Maksimovića postane član nekog drugog kluba iznenada i bez adekvatne finansijske nadoknade za svoj kvalitet.

Simić i Maksimović ostaće u Zvezdi do juna, a potom se sele u Bazel, odnosno kiparski Apoel.

"Savićević ima još godinu i po dana ugovora, ali ću se sastati sa njegovim roditeljima i predložiti im produžetak saradnje. Odluka neće zavisiti od mene, već od Upravnog odobra, kojem ću iznijeti isti prijedlog", rekao je Stojadinović.

Podsjetimo, Savićević je među najslabije plaćenim prvotimcima Crvene zvezde. Po aktuelnom ugovoru zarađuje 12.000 evra godišnje, ali duguje mu se već 8.500.

Novo rukovodstvo Crvene zvezde, poput mnogih prethodnih, najavilo je da će se okrenuti igračima poniklim u klubu. Da li je Savićević prvi pokazatelj da to zaista i misle, saznaćemo uskoro.

(J. T. – MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC