• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojadinović: Lazović mora bolje!

"Lazovića računamo kao 'kapitalca' od 5-6-7 miliona evra i mora da igra bolje". Kaže i da ga je sramota od igrača zbog dugova.

 Stojadinović: Lazović mora bolje!  Izvor: MONDO

Dan poslije prve utakmice proljećnog dijela sezone donio je mnogo tema za razgovor na "Marakani".

Javor je u srijedu uveče nakon preokreta pobijeđen 2:1, ali se dan kasnije više nego o dešavanjima na terenu pričalo o ponašanju Nikole Petkovića poslije izjednačujućeg gola i o izjavi Luke Milivojevića za MONDO, u kojoj je istakao nezadovoljstvo sjedenjem na klupi.

Lijepa vijest za navijače crveno-bijelih je najava novog ugovora mladom vezisti Vukanu Savićeviću, ali to je samo trenutak svjetlosti u sumornoj situaciji FK Crvena zvezda. Prvenstveno finansijskoj.

Na uplatu generalnog sponzora Gasproma čeka se sa sve većom nervozom i nestrpljenjem. Po riječima sportskog direktora Zorana Stojadinovića novac bi trebalo da se pojavi na računu "danas-sutra".

"Ne znam šta novo da kažem... Čekamo Gasprom i sramota me više od igrača, jer ne volim kada se nešto kaže, a ne poštuje se. Stefan (Pantović, zamjenik generalnog sekretara, prim. aut) je non-stop na vezi sa Rusima. Nešto koče, ali ne znam iz kog razloga kada je ugovor već potpisan", rekao je Stojadinović novinarima tokom razgovora u svojoj kancelariji na "Marakani".

On je dodao da ne želi da kritikuje, već da je crveno-bijelima svaki dan (pa i sat, što se ispostavilo kod licenciranja igrača), veoma bitan.

"Ja znam da ćemo dobiti taj novac, ali kada vam je nešto prijeko potrebno uvijek je bolje da stigne odmah, nego za dan-dva".

Stojadinović je otkrio da će igrači dobiti određenu sumu, koju će četiri-pet najstarijih podijeliti sa ostalima po dogovoru.

"Oni između sebe najbolje znaju ko je u kakvom problemu. Svaka im čast kako se drže", dodao je.

Na dan utakmice sa Javorom održana je i Skupština Crvene zvezde na kojoj je potpredsjednik zadužen za finansije Nebojša Čović otkrio da se klub nalazi na rubu bankrota.

Stojadinović smatra da je prodaja igrača jedan od glavnh načina da se to izbjegne.

"Bankrot nam je bliži nego sve drugo, ali to smo znali i kada smo došli u klub. Prodaja igrača je jedan od načina koji može da pomogne, taj priliv novca je jedina realna priča, uz Gasprom i sponzore. Moramo da gledamo da unovčimo igrače koje imamo, a da dovodimo one bez obeštećenja", istakao je Stojadinović.

Kao igrač koji bi trebalo da donese najveću zaradu kada bude odlazio sa "Marakane" odavno je istaknut Darko Lazović. Čačanin, međutim, protiv Javora nije pokazao mnogo, što je primjetio i Stojadinović, koji mu je zato uputio, kaže, dobronamjernu kritiku.

"Više od svih drugih stvari juče, zabrinjava me Darko Lazović. Njega računamo kao 'kapitalca' od 5-6-7 miliona evra. Ne možeš da kažeš da li je protiv Javora bio dobar ili loš kada se 90 minuta nije vidio na terenu. Moraću da razgovaram sa njim jer sam ga gledao na pripremama i znam da ima ogroman potencijal. To je posebno pokazao protiv Šahtjora", naglasio je sportski direktor Zvezde.

Stojadinović se osvrnuo i na slučaj Abiole Daude, napadača koji je stigao ove zime iz švedskog Kalmara ali još nije licenciran:

"Čekamo transfer, koji će biti realizovan navodno sutra, a najkasnije u ponedjeljak. Imamo nagovještaje Saveza (srpskog, prim. aut) da će sve biti OK".

Još jedan igrač čiji je status u Crvenoj zvezdi neizvjestan jeste Filip Janković. Mladi fudbaler tražio je raskid ugovora sa crveno-bijelima zbog neisplaćenih zarada, a slučaj je trenutno pred Arbitražnom komisijom.

Stojadinović kaže da je Zvezda u međuvremenu isplatila dugove igraču i da očekuje odluku u korist kluba.

"Male su šanse da će Janković dobiti na 'arbitraži'. Zvezda je uplatila dugove i u slučaju njegovog odlaska klub će morati da dobije najmanje 'trening kompenzaciju', koja je oko 400-500 hiljada evra. Čim je slučaj predat Arbitražnoj komisiji, vjerovatno postoji ideja da ode bez obeštećenja, ali male su šanse da to dobije", ponovio je Stojadinović.

(J. T. – MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC