• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Prodati stadione "vječitih"

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije predlaže izgradnju nacionalnog stadiona novcem od prodaje objekata Crvene zvezde i Partizana.

  Karadžić: Prodati stadione "vječitih"  Izvor: MONDO

Infrastrukturni problemi decenijama su, uz kvalitet igre, najveća glavobolja svim ljubiteljima fudbala u glavnom gradu.

Oronuli i nefunkcionalni stadioni beogradskih superligaša (OFK Beograd, Rad), uz vremenom pregažene objekte Crvene zvezde i Partizana, brinu i funkcionere Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Tomislav Karadžić, prvi čovjek srpskog fudbala, upozorio je u opširnom intervjuu "Sportskom žurnalu" da najveći stadioni u Beogradu zahtevaju "ogromnu adaptaciju i rekonstrukciju, ili potpuno novu izgradnju". I predstavio novu ideju.

"S obzirom na mnoga neriješena pitanja, posebno na privatizaciju klubova, vlasničku strukturu pojedinih objekata, mi iz Saveza smo sami krenuli u potragu za partnerima koji su u toj oblasti pokazali znanje i vrijednosti gradeći stadione širom Evrope", izjavio je predsjednik FSS.

Prema njegovim riječima, potpisan je ugovor sa kompanijom koja će zajedno sa ljudima iz Beograda i Vlade Srbije tražiti lokaciju za nacionalni objekat, uz podršku stranih ambasadora.

"Postoji više alternativa za takav projekat. Jedna od ideja je i da se postojeći objekti Crvene zvezde i Partizana prodaju zainteresovanim stranim kompanijama i da se na tim lokacijama izgrade određeni sadržaji koji bi poboljšali infrastrukturu Beograda"

"Lično mislim da te dve lokacije vrijede najmanje 600 miliona evra. Bilo bi možda pametno razmišljati da se polovina tih sredstava vrati Crvenoj zvezdi i Partizanu, proporcionalno vrijednostima njihovih objekata, i da pet godina ne razmišljaju o finansijskoj konsolidaciji i radu...".

A druga polovina?

"A, polovina tih sredstava, što je oko 300 miliona, uz sredstva koja bi stigla kroz određene aranžmane te kompanije koja bi gradila stadion, da bude dovoljno da napravimo nacionalni stadion koji bi se zvao 'Nacionalni stadion Beograd' ili 'Nacionalni stadion Srbija', po najboljim evropskim standardima sa svim mogućim sadržajima koje takvi objekti imaju".

Karadžić nije isključio mogućnost da nacionalni stadion bude napravljen baš u Ljutice Bogdana ili u Humskoj i da je cilj da na tom objektu kao domaćini igraju i Crvena zvezda i Partizan i reprezentacija.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC