• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson sa klupe u direktorsku fotelju

Menadžer Mančester junajteda rekao je da planira da nakon završetka trenerske karijere postane direktor kluba.

 Ferguson sa klupe u direktorsku fotelju  Izvor: MONDO

"Nikako da me se otarase. Vjerovatno ću postati direktor kluba. Niko ne zna kada ću završiti menadžersku karijeru, pa ni ja. Neće mi biti potreban ljekar da mi kaže da je došlo vrijeme da se povučem", rekao je Aleks Ferguson za fudbalski magazin "Tventifor7".

On je rekao da očekuje da kada dođe vrijeme, bude konsultovan o nasljedniku na klupi Mančester junajteda, ali smatra da njegova riječ ne treba da bude posljednja u toj odluci.

"Mislim da konačnu odluku mora da donese klub. Kreativnost je važna za svakog menadžera. Druga stvar je da ne smije da se mijenja. Posao menadžera je da mijenja tim, filozofiju kluba i prilagođava je svojoj. To je veoma važno, jer će vas igrači ozbiljnije shvatiti ako imate takav stav", rekao je iskusni Škot.

Sedamdesetjednogodišnji Ferguson takođe smatra da je dobra ideja i da neki igrači poslije završetka karijere ostanu u klubu.

"Smatram da bi bilo dobro da Rajan Gigs i Pol Skols ostanu na nekoj poziciji u klubu. Takođe i Daren Flečer, ili možda Niki Bat. Bilo bi dobro za Junajted da što više fudbalera bude u menadžmentu. Oni znaju kako klub funkcioniše, kako se prave planovi, kako se pobjeđuje i osvajaju trofeji i zbog toga mislim da bi bilo dobro zadržati ih", dodao je ser Aleks Ferguson.

Ferguson je na klupu junajteda sjeo 1986. godine i sa klubom je osvojio 37 trofeja , od čega su najvažnije dvije titule Lige šampiona, 12 trofeja u Premijer ligi i pet u FA kupu.

I dok Fergi ne odluči kada će i gdje otići, Mančester junajted očekuju nove bitke na terenu. U Premijer ligi zauzimaju ubjedljivo prvu poziciju sa 12 poena prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona Mančester siti, dok ih u Ligi šampiona očekuje revanš meč osmine finala protiv Real Madrida, 5. marta na "Old Trafordu".

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC