• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Još malo nade za Napoli

Juventusu pripalo prvo, a Napoliju drugo poluvrijeme, na kraju po bod, koji u ovom trenutku mnogo više odgovara klubu iz Torina.

 SERIJA A: Još malo nade za Napoli  Izvor: MONDO

Malo nade ostaje Napoliju da može do titule.

Prednost Juventusa poslije 27. kola Serije A i gostovanja na San Paolu direktnom rivalu za "skudeto" - ostaje šest bodova!

"Stara dama" ima 59, a Napolitanci 53 boda. Kada se u obzir uzme činjenica da su "bjankoneri" kvalitetniji i iskusniji sastav, onda je jasno da Napoli samo čudo može da odvede do titule, a Maradona već dugo ne igra fudbal i nije član ove ekipe.

Veliki derbi u petak uveče završen je bez pobjednika - 1:1 (1:1). Bilo je mnogo prilika na obje strane, ali su samo Đorđo Kjelini u 10. i Gokan Inler u 42. minutu uspjeli da pogode mrežu.

Napoli je već u prvom minutu mogao da povede.

Goran Pandev napravio je rusvaj po desnoj strani, uspio je da nadmudri nekoliko protivničkih igrača i da odigra povratnu loptu za Mareka Hamšika, ali Slovak nije bio spreman. Šutirao je visoko preko gola.

U desetom minutu bilo je 0:1!

Sa kakvom lakoćom se Andrea Pirlo izborio za centaršut. A, kada takvom igraču, čije lopte imaju "oči", date prostor, onda su ekipe koje se brane u velikom problemu.



Tako je i bilo u Napulju.

Ali, i potez strijelca Đorđa Kjelinija je bio majstorski. Defanzivac Juventusa bio je sjajan u skoku, za pola metra nadskočio je protivničke igrače i glavom savladao Morgana De Sentisa. Bio je to prvi gol Kjelinija u ovoj sezoni. U prethodnih osam, koliko već nosi dres slavnog torinskog kluba, Kjelini je uspio da u svakoj, osim u prvoj, postigne minimum dva gola.

Mogla je "dama" da napuni mrežu Napolija u prvih 20 minuta.

Mirko Vučinić je bio tragičar, pogotovo u kada je izašao sam ispred De Santisa i nije uspio da ga savlada. Golman Napolija fenomenalnim refleksom izbacio je loptu u korner.

Napoli je djelovao bez ideje, malo toga mu je polazilo za rukom.

Sve je navodilo na to će Juventus na odmor sa jednim golom u plusu. Ipak, do kraja prvog dijela postignut je još jedan pogodak. I to kakav u 43. minutu!

Ne, nije Napoli stvorio priliku, ali jeste postigao gol. Samo jedan potez i malo sreće bili su dovoljni da domaćin izjednači. Gokan Inler se namjestio i sa preko 30 metara pogodio mrežu. Lopta je malo zakačila Bonućija, dovoljno da Bufon ne stigne do nje.

Bilo je još uzbuđenja, opet u kaznenom prostoru Juventusa. A, mogao je Napoli da ostane i bez Edinsona Kavanija. Urugvajac je namjerno laktom udario Kjelinija u glavu, ali ga je sudija Daniele Osato, bukvalno, poštedio, pokavši mu samo žuti karton, iako je i sam bio svjestan (vidjelo se na TV snimku u razgovoru sa pomoćnikom) da je kod Kavanija postojala očigledna namjera.

Ako je prvo poluvrijeme pripalo šampionu, u drugom je bolji bio Napoli.

Imali su domaćini nekoliko odličnih prilika da savladaju Bufona. Ređali su se promašaji Hamšika, Kavanija, Inlera...

Najbolju priliku za potpuni preokret imao je Blerim Džemaili u 74. minutu. Poslije strahovitog šuta Hamšika, Bufon je odbio loptu pravo na nogu Švajcarcu, ali on je uspio da promaši iz situacije u kojoj je to bilo teže nego postići gol.

Juve je vrebao iz kontre, Napoli napadao, ali su mreže mirovale do kraja.

Derbiju su prethodili i incidenti navijača domaćina, koji su vatreno dočekali fudbalere iz Torina.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC