• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Sigurna pobjeda Partizana

Predrag Luka postigao je gol u prvoj utakmici u crno-bijelom dresu pred oko 8.760 navijača u Humskoj. Na 2:0 povisio je Marko Šćepović.

 JSL: Sigurna pobjeda Partizana  Izvor: MONDO

U utakmici 17. kola Jelen Superlige: Partizan - Donji Srem 2:0 (1:0)!

Odložena proljećna premijera šampiona završena je rutinskom pobjedom nad timom koji je do danas bio veliki dužnih crno-bijelih.

Goste iz Pećinaca načeo je u 38. minutu Predrag Luka, koji je prvi put u karijeri nosio dres Partizana. Čim su se vratili na teren u nastavku, crno-bijeli povisili su na 2:0 preko Marka Šćepovića i riješili pitanje pobjednika četiri dana poslije otkazane premijere zbog kiše u Borči.

Sa devetoricom novih igrača u poređenju sa ljetošnjim duelom ova dva tima, Partizan nije dozvolio gostima nijednu šansu vrijednu pomena, ali ruku na srce ni sam nije stvorio značajan broj stopostotnih šansi, ako se izuzmu pogoci Luke i Šćepovića iz neposredne blizine gola.

Donji Srem postavio je pokretljivu zonu pred oko 8.760 navijača u Humskoj ove hladne subote uveče, a ta odbrana izdržala je do 38. minuta, kada su lijepu akciju odigrali Nemanja Kojić i Marko Šćepović, a brzonogom Luki ostalo samo da ukliže i "utjera" loptu u prazan gol.

Poslije duplog pasa sa Šćepovićem, Kojić je sa ivice šesnaesterca uputio ne baš jak udarac lijevom nogom, koji je golman Donjeg Srema Nemanja Belić samo odbio u polje, a Luka bio najbrži i najspretniji u trku ka "ničijoj" lopti - 1:0.

Prije i poslije gola, Partizan je imao inicijativu, ali samo dvije polu šanse Ivana Ivanova i Šćepovića. Ivanov je u 10. minutu pokušao glavom poslije centaršuta Šćepovića sa lijevog krila, ali nije uspio dobro ni da se postavi, ni da zahvati loptu, koju je poslao u gol aut više ramenom.

Mučio se Partizan i morao povremeno da se transformiše u odbrambenu formaciju zbog nagovještaja kontri gostiju sve do 38. minuta, a prije toga, poslije centaršuta debitanta u Superligi Branka Pauljevića sa desnog krila, Šćepović je traljavo šutirao sa oko 12, 13 metara.

Zimsko pojačanje Pećinčana iz Proletera, Đuro Zec, uputio je oštar udarac ka Vladimiru Stojkoviću, ali golman Partizana nije morao da reaguje, jer je klizećim startom jedan od defanzivaca Partizana skrenuo loptu u korner.

Što nije u prvom, Šćepović je uradio u drugom poluvremenu i to na efektan način. Partizan je odigrao lijepu akciju po lijevom krilu, Darko Brašanac "izbacio" je Vojislava Stankovića u prostor, ovaj u punom trku sa gol-crte "zavrnuo" loptu na peterac, gdje je Šćepović poslije prijema i "lažnjaka", lako savladao Belića - 2:0.

Igrao se 50. minut.

Do kraja, Partizan je nastavio sa inicijativom, Kojić je prije zamjene krajem utakmice, kada je zaigrao do skoro povrijeđeni Aleksandar Mitrović, imao šansu da se poput Luke upiše u strijelce na prvom meču po dolasku iz Rada, ali će na to morati da sačeka.

Strijelac drugog gola Šćepović, pred kraj meča zatražio je izmjenu od Vermezovića, da li zbog umora ili povrede, biće poznato poslije utakmice.

Zanimljivo, u odnosu na avgust 2012. kada je Donji Srem napravio veliko iznenađenje i u Novom Sadu pobijedio šampiona rezultatom 2:1, ekipa trenera crno-bijelih Vladimira Vermezovića do te mjere promijenjena je da su u startnih 11 ove subote, 2. marta 2013. godine, samo dvojica igrača koja su doživjela pomenuti poraz.

To su Stojković i Ivanov.

U međuvremenu, što zbog transfera, što zbog suspenzija, a što zbog promjene u ekipi, padanja u drugi i iskakanja u prvi plan, nema Nikole Aksentijevića, Meda Kamare, Nemanje Tomića, Stefana Šćepovića (otišli), Aleksandra Miljkovića (suspendovan), Gorana Lovrea, Vladimira Volkova, Filipa Kneževića i Nikole Ninkovića (drugi plan).

PARTIZAN: Stojković - Pauljević, Ivanov, Pajović, Stanković - Smiljanić, Ilić, Luka (od 76. Silva), Brašanac - Kojić (od 81. Mitrović), Šćepović (od 90. Jojić).

DONJI SREM: Belić - Terzić, Prljević, Josimov, Lakićević - Košutić (od 46. Škorić), Krunić, Čordašić (od 83. Lukić), Milutinović (od 46. Janković), Zec, Damnjanović.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC