• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Luis Suarez - kakav igrač!

Nakon što je Stjuart Dauning pogodio mrežu Vigan Atletika u 2. minutu, Luis Suarez postigao je 19, 20. i 21. gol u Premijer ligi.

 PREMIJER: Luis Suarez - kakav igrač!  Izvor: MONDO

Fantastični napadač bio je ključni igrač Liverpula u pobjedi od 4:0 na gostujućem terenu.

Urugvajac je tako pobjegao Robinu van Persiju iz Mančester Junajteda (19) u trci za prvog strijelca Premijer lige. Garet Bejl (Totenhem), Miću (Svonsi) i Demba Ba (Njukasl Junajted/Čelsi) sa po 15 pogodaka daleko su iza Suareza.

Sa nova tri boda, Liverpul se popeo na sedmu poziciju (42), sa pet bodova manjka u odnosu na Arsenal, koji bi danas otišao u Ligu Evrope, da je posljednje kolo u pitanju. Totenhem sa 51 bodom izgleda neuhvatljivo za "redse", a između njih i Arsenala nalazi se još gradski rival Everton sa 45 bodova.

Suarez se uvrstio na rijetku listu fudbalera koji imaju tri i više het-trikova u Premijer ligi na gostujućim terenima, a trojica su igrači Liverpula. Suarezu je ovo treći, Majkl Oven ima ih pet, a Robi Fauler tri. Vejn Runi postigao je četiri het-trika za Mančester Junajted van "Old Traforda".

Koliko je Suarez "vruć", toliko Dauning nije. On jeste postigao 28. gol u Premijer ligi, ali tek drugi od kada je ljeta 2011. godine za 20 miliona funti došao na "Enfild" iz Aston Vile.

Rezultat ne govori o odnosu snaga na terenu, iako je Liverpul bio bolji tim. Vigan je i kod 0:0 i kod 0:1 i kod 0:2 imao tri velike šanse za gol, ali je Pepe Rejna nagovijestio povratak u vrhunsku formu poslije perioda sezone u kojem su njegove greške skupo koštale tim Brendana Rodžersa.

Koliko dugo je Liverpul tražio pravog napadača govori i podatak da je Suarez prvi igrač u crvenom dresu sa 20 i više golova u jednoj sezoni još od Fernanda Toresa (24, 2007/08) i Robija Faulera (25, 1994/95 i 1995/96). Zajedno sa Suarezom, i Liverpul je popravio formu.

Postigli su 30 golova na posljednjih 11 utakmica u ligi. U periodu prije toga, bilo im je potrebno duplo više, 22 meča, da postignu 30 golova.

Da Suareza baš hoće u ovom trenutku govori njegov drugi, a Liverpulov treći gol u sezoni. Urugvajac se zaletio da izvede slobodan udarac, u trenutku šuta okliznuo se, izgubio ravnotežu, loše zahvatio loptu, ali je ona na putu ka gol-autu pogodila jednog igrača u "živom" zidu i od stative završila u mreži!?

Prije i poslije tog gola, Suarez je u oba navrata odreagovao kao pravi centarfor. Prvo je u trku primio pas Kutinja, koji je igrao fantastično danas, i varkom tijela "slomio" Alija Al-Habsija, a onda rutinski povisio na 2:0. U drugom poluvremenu pobjegao je odbrani Vigana i iskosa sa desne strane, desnom nogom, spoljnim dijelom stopala, probacio loptu kroz noge Al-Habsiju za 0:4.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC