• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Arsenal bez Lige šampiona?

U meču koji je imao i karakter "kvalifikacija" za Ligu šampiona, Totenhem je pobijedio Arsenal i stekao sedam bodova prednosti nad njim.

 PREMIJER: Arsenal bez Lige šampiona?  Izvor: MONDO

Premijer liga odlučila je da u nedjelju bude odigrana samo jedna utakmica 28. kola Premijer lige.

Iz više razloga!

Totenhem - Arsenal 2:1 (2:0), što znači da "pjevci" sada imaju sedam bodova više od "tobdžija", koji su sve dalji od kvalifikacija za Ligu šampiona, jer im četvrtoplasirani Čelsi bježi pet bodova!

Sezona iz košmara za Arsena Vengera ove nedjelje dobila je novo crno poglavlje: ionako "tanak" budžet Arsenala mogao bi naredne sezone da bude uskraćen za enormne prihode koje donosi Liga šampiona, na koju se Arsenal pretplatio od Vengerovog dolaska 1996. godine.

Tamo će, sve je izglednije, igrati Totenhem Andrea Viljaša-Boaša, ali vrijednu pobjedu nad najomraženijim timom na "Vajt Hart Lejnu", domaći su možda i preskupo platili: djelovalo je kao da su se i Emanuel Adebajor i Musa Dembele teško povrijedili. Kod obojice radilo se o bolovima u koljenu, obojica su iznijeta na nosilima.

Za dva minuta igre u prvom poluvremenu, Garet Bejl i Aron Lenon surovo su kaznili poroznu odbranu Arsenala, sa Perom Mertesakerom i Tomasom Fermalenom u sredini. Prvo je "kroz" dvojicu štopera Bejlu asistirao Gilfi Sigurdson, a jedan od najboljih fudbalera svijeta rutinski savladao Vojčeha Šćešnija u situaciji "1 na 1".

Nije se ni stišala buka na "Lejnu", a Šćešni je ponovo ostavljen na vjetrometini. Skot Parker ugledao je trk Lenona i probacio loptu identično između štopera, a omaleni vezista prošao pored golmana crveno-bijelih i lagano zatresao mrežu - 2:0!

Venger je mogao samo da gleda i ćuti.

Arsenalu je bio potreban brz gol u nastavku i stigao je preko Mertesakera u 51. minutu. Visoki Nijemac bio je najviši u skoku pred Ugom Lorijem, a sve poslije centaršuta koji je sa lijevog krila izveo Teo Volkot. Prethodno je Aron Remzi zaradio faul... Bilo je to sasvim dovoljno vremena za Arsenal da se potpuno vrati u meč, ali...

...poslije povrede Adebajora, koji se prilikom doskoka nezgodno oslonio na nogu i momentalno uhvatio za koljeno, na teren je ušao tek oporavljeni Džermajn Defo, koji je bio velika prijetnja po Šćešnija do kraja meča. U 69. minutu moglo je da bude 3:1. Defo je sjajno proigrao Sigurdsona koji je mogao da riješi meč, ali se odlučio za povratni pas i pogriješio, jer je Mertesaker stigao da interveniše.

Venger je u 78. minutu ubacio u igru i Lukasa Podolskog, što je od postave Arsenala formiralo ubjedljivo najofanzivniju ove sezone (na terenu su već bili Olivije Žiru, Santi Kasorla, Džek Vilšer, Tomaš Rosicki i Volkot). Ovaj ultra napadački sastav uspio je da stvori nekoliko neprijatnih situacija pred Lorijem, ali bez konkretne završnice.

U finišu, koljeno je povrijedio i Dembele, koji je do tog trenutka bio jedan od boljih na terenu. Od ranije, AVB ne može da računa na Klinta Dempsija i Toma Haldsona. Ukoliko su se Adebajor i Dembele teško povrijedili, neće Totenhemu biti nimalo lako da zadrži sedam bodova prednosti nad Arsenalom do kraja, mada - kako stvari sada stoje - pitanje je koliko će ovaj Arsenal uspijevati da redovno pobjeđuje do isteka ove sezone.

Posljednju pobjedu na "Lejnu", Arsenal je ostvario 2007. godine, kada je dva gola sadašnjem timu dao Adebajor. Istorijski gledano, a prvi meč odigran je 1909. godine (1:0, Arsenal), Arsenal ima bolji skor (75-47-53). U prvom dijelu sezone na "Emirejtsu" bilo je 5:2 za "tobdžije".

REZULTATI 28. KOLA:

Totenhem - Arsenal 2:1 (2:0)
/Bejl 37, Lenon 39 - Mertesaker 51/

U subotu:

Čelsi - Vest Bromvič Albion 1:0 (1:0)
/Ba 28/

Everton - Reding 3:1 (1:0)
/Felaini 42, Pijenar 59, Miralas 66 - Robson-Kanu 84/

Sanderlend - Fulam 2:2 (1:2)
/Garnder pen 37, Sesenjo 70 - Berbatov pen 16, Riter 35/

Svonsi - Njukasl Junajted 1:0 (0:0)
/Mur 85/

Sautempton - Kvins Park Rendžers 1:2 (1:1)
/Ramirez 45+1 - Remi 14, Botrojd 77/

Stouk Siti - Vest Hem Junajted 0:1 (0:1)
/Kolison 45+4/

Mančester Junajted - Norič Siti 4:0 (1:0)
/Kagava 45+1, 76, 87, Runi 90/

Vigan Atletik - Liverpul 0:4 (0:3)
/Dauning 2, Suarez 18, 34, 49/

U ponedjeljak:

Aston Vila - Mančester Siti (21.00)

TABELA: Mančester Junajted 71, Mančester Siti (-1) 56, Totenhem 54, Čelsi 52, Arsenal 47, Everton 45, Liverpul 42, Svonsi 40, VBA 40, Fulam 33, Stouk 33, Vest Hem 33, Norič 32, Sanderlend 30, Njukasl 30, Sautempton 27, Vigan 24, Aston Vila (-1) 24, Reding 23, KPR 20.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC