• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger: Teško je ovo progutati

Menadžer Arsenala kaže da je njegov tim dominirao kada je u dva minuta primio dva gola. Njegov kolega sa klupe Totenhema upozorava da nije gotovo.

 Venger: Teško je ovo progutati  Izvor: MONDO

Ako se ovako nastavi, Arsenal neće poslije dugog niza godina igrati Ligu šampiona, a to neće biti samo udarac na sportski ambicije slavnog i pomalo posrnulog kluba, već i na načeti budžet.

Bez prihoda na koje su na "Emirejtsu" navikli, Arsenalu će naredne sezone biti još teže da konkuriše za neki trofej, a posljednji u nizu, FA kup, osvojen je 2005. godine.

Poslije poraza u lokalnom derbiju od Totenhema, "tobdžije" su pale na sedam, odnosno pet bodova zaostatka za direktnim rivalima za plasman u Ligu šampiona, Totenhemom i Čelsijem. Menadžer Arsen Venger ovako je doživio poraz na "Vajt Hart Lejnu", samo posljednji u nizu neuspjeha njegovog kluba.

"Pravo niotkud, pali smo na dva gola zaostaka, a sve poslije izjednačene igre na početku utakmice. Igrali smo naš top fudbal u trenutku kada smo primili dva pogotka. Moj tim je uložio mnogo energije i želje za pobjedom, ali nismo bili smireni ni u jednom od dva šesnaesterca", rekao je Venger.

Golovima Gareta Bejla u 37. i Arona Lenona u 39. minutu, Totenhem je surovo kaznio ranjivu odbranu Arsenala, koji do kraja susreta uspio samo da ublaži poraz preko Pera Mertesakera u 51. minutu.

"Postavljali smo ofsajd zamke u situacijama kada to nije trebalo da radimo", rekao je Venger povodom dvije identične akcije koje su dovele do golova "pijevaca".

"Krivo mi je zbog navijača i ekipe. Ovo ćemo teško progutati".

Ipak...

"Moramo da se borimo. Biće teško da uđemo u prve četiri ekipe sada, kada smo ispustili ogroman broj bodova koji nikako nismo smjeli".


Arsenal je prošle sezone uspio da pretekne Totenhem u finišu sezone, iako je bila slična bodovna razlika kao i u ovom trenutku. Toga je svjestan i menadžer "pijevaca" Andre Viljaš-Boaš. Poslije velike pobjede on upozorava da ništa nije gotovo, naročito što će se u narednih šest kola Totenhem sastati sa Liverpulom, Čelsijem, Evertonom i Mančester Sitijem.

"Ovo je bilo jako važno za nas. Ne samo što je značilo našim navijačima, već smo željeli i da napravimo još veću bodovnu razliku u odnosu na Arsenal. Sedam bodova, ipak, nije dovoljno u Premijer ligi. Arsenal je to nadoknadio prošle godine".

AVB je poručio igračima...

"Moramo da nastavimo da igramo dobro, očekuju nas teške utakmice, poput mečeva sa Sitijem i Liverpulom. Cilj je da na kraju stignemo do Lige šampiona. Imam osjećaj da se to neće ostvariti prije posljednjeg minuta posljednjeg kola Premijer lige. Ova pobjeda je važna, prijatna, protiv vrhunskog tima koji ima iste ciljeve kao i mi".

Kapiten Totenhema Majkl Doson rekao je:

"Ovo je masivno. Otići sedam bodova ispred Arsenala je velika stvar. Imamo sjajnu ekipu, nismo baš briljirali danas, ali uspjeli smo da napravimo veliki korak ka Ligi šampiona, u koju jedva čekamo da se vratimo. Navijači će otići kućama srećni".

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC