• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Opet zabrana gostujućih navijača?

Poslije incidenata u Gradačcu i Sarajevu, moguća je nova zabrana odlaska navijača na gostujuće utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 BiH: Opet zabrana gostujućih navijača? Izvor: MONDO

Prvo proljećno kolo u šampionatu BiH pokvarili su novi huliganski ispadi!

Najprije u remiju Zvijezde i Borca (1:1), glavni akteri su bile pristalice banjalučkog kluba, a potom i u trijumfu Željezničara nad Travnikom (2:0) došlo je do međusobne tuče takozvanih "Manijaka".

Dokle, pitanje koje se vrti po glavama svih ljubitelja fudbala u BiH i na koji način je moguće spriječiti takve incidente u budućnosti?

Predsjednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH Goran Kosorić smatra da je rano prognozirati epiloge pomenutih incidenata, ali je podvukao da će Savez sigurno da reaguje kada sagleda kompletnu situaciju iz Gradačca, kao i sa Grbavice.

"Ne mogu da komentarišem dešavanja iz Gradačca ili Sarajeva sve dok ne dobijem kompletne izvještaje svih zvaničnih osoba sa tih utakmica, a to je delegata, sudija i ljudi zaduženih za organizaciju i bezbjednost", rekao je Kosorić za "Press RS".

Da će biti posla za Disciplinsku komisiju FS BiH jasno je svima, a to je u izjavi za "Oslobođenje" potvrdio i generalni sekretar Jasmin Baković.

"Disciplinska komisija će adekvatno sankcionisati prekršaje iz Gradačca nakon što službene osobe dostave izvještaje sa ove utakmice. Ovo je njen prvi zadatak od formiranja na posljednjoj Skupštini. Što se tiče susreta na Grbavici, koliko mi je poznato sukob se desio izvan stadiona što spada u huliganstvo i nije u nadležnosti Saveza", rekao je Baković.

Ako je vjerovati dosadašnjoj praksi "disciplinaca", kazni će sigurno biti i to novčanih, ali, postoji mogućnost da Savez opet propiše najnepopularniju sankciju - zabranu odlaska gostujućim navijačima!

Meho Alibašić, jedan od glavnih "disciplinaca" potvrdio je da postoji mogućnost uvođenja nove zabrane organizovanog dolaska gostujućih navijača.

"Ne znam kakvo je mišljenje ostalih članova Disciplinske komisije, pošto ćemo svi odlučivati. Možda se zabrana bude odnosila samo na pristalice Borca, koji često ponavljaju incidente. Nema smisla kažnjavati klubove velikim iznosima. Pitanje je da li navijači drugih ekipa trebaju ispaštati zbog nerazumnog ponašanja simpatizera Borca", istakao je Alibašić.

O incidentima u Sarajevu, nema razumno objašnjenje.

"Neshvatljivi su međusobni sukobi navijača Želje u trenucima kada je njihov klub prvi. Ranije sam upoznat da postoje tri-četiri navijačke grupacije u Željezničaru. Utvrdićemo šta se desilo i reagovati".

Podsjećamo, Savez je u novembru 2011. godine poslije brojnih incidenata zabranio organizovan odlazak navijačima na gostovanja, a zabrana je važila do početka jesenjeg dijela prvenstva BiH.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

1312

Borac protiv svih!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC