• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Umjesto treninga, "bukvica"!

Trener Crvene zvezde sazvao trening za ponedjeljak ujutro. Ali, nije bilo trčanja, rada sa loptom... Samo monolog. Igrači gledali u pod.

 ZVEZDA: Umjesto treninga, "bukvica"! Izvor: MONDO

Jutro poslije neprijatnog rezultata na Vračaru fudbaleri Crvene zvezde nisu trenirali. Jednostavno, trener je procijenio da im je potrebniji psihološki od fizičkog oporavka.

U opremi, Aleksandar Janković okupio je kompletnu ekipu na pomoćnom terenu i na centru igrališta držao oštar govor u trajanju od 30 minuta, dok je nekolicina igrača gledala sebi u stopala.

Poslije toga igrači su se ćutke razišli kućama, a pred novinare je izašao trener koji je obrazložio zašto je baš tako "odradio" oporavak, a potom se osvrnuo i na utakmicu sa Radom u kojoj je njegov tim ispustio dva boda sa igračem više i ponovo načeo temu o kojoj je jednom pričao na kraju jesenjeg dijela a to je finansijsko stanje igrača i pritisak.

"I ovo može da bude djelotvornije od trčanja. Značajnije je da se, dan poslije neprijatnog rezultata po nas, neke stvari kažu nego da radimo trening", rekao je Janković zašto se odlučio na ovakav vid "treninga".

On je skrenuo pažnju na to da su igrači koje vodi već dosta dugo pod pritiskom.

"Generalno, nije im lako da se nose sa svim tim stvarima. U cjelokupnim uslovima, ekipi je teško da se fokusira, da uđe u pobjednički ritam... Nedostatak samopouzdanja je očigledan", kaže Janković.

Trener je probao da nađe i neku vrstu opravdanja za sve to što se dešava igračima.

"Moram da kažem da problemi u klubu nikada nisu bili veći. Neću da budem ničiji advokat, to sam već radio, ali znam da ovo ekpa ima potencijal da bude mnogo bolja. Problemi koji muče igrače ne zavise od mene. Javnost nema predstavu sa kakvim se mukama oni susreću", objasnio je Janković i potom potvrdno odgovorio na pitanje da li tu misli na egzistencijalne probleme.

"Apsolutno. Ne možete ni da zamislite šta je u glavama igrača kada se ujutru probude".

Novinari su pitali Jankovića i da li je domet ove i ovakve Zvezde da bude samo "izazivač", da li je ovo limit sadašnje generacije?

Trener crveno-bijelih kaže da je odgovornost i na igračima, odnosno da i oni treba da shvate da i od njih zavisi.

"Prvi put u istoriji kluba se dešava da je pet godina bez titule. Zvezdin mentalitet je uvijek bio i mora da ostane da je svaka naredna utakmica najbitnija i to je jedini ispravan put. Imali smo i ranijih sezona oscilacija, da poslije par dobrih igara i rezultata, ekipa izgubi bodove. Ključ je kod igrača da se uvežu u kompakltnu cjelinu i da isplivaju iz ove situacije. Pritisak je veliki i iz dana u dan će biti sve veći. U ovom momentu pritisak je na treneru i prvi na udaru je uvijek on. Ali, dođe novi trener, a igrači ostaju, pa će pritisak ostati na njima. Prije ili kasnije moraće da se suoče sa odgovornošću i da shvate koji je način za izlazak iz problema. A to je u homogenosti ekipe, u timu a ne u invidviduama. Trener ne igra umjesto njih. Trener može da ode, da bude promijenjen, da ostane, ali oni igraju", rekao je Janković.

(N. J. - MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC