• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Bekam će vidjeti Mažića

Dejvid Bekam vratiće se u Ligu šampiona poslije tri godine i sudiće mu srpski arbitar Milorad Mažić.

 LŠ: Bekam će vidjeti Mažića  Izvor: MONDO

Revanš mečevi osmine finala, veče poslije utakmice o kojoj cio svet priča (Mančester Junajted - Real Madrid) biće nastavljeni u srijedu duelima koji nemaju ni toliku "istorijsku" ni "rezultatsku" važnost.

Jer...

Juventus je u prvom meču u Glazgovu razbio Seltik rezultatom 3:0, a nešto više neizvjesnosti moglo bi da bude u okršaju Pari Sen Žermena i Valensije, gdje su u prvom susretu takođe slavili gosti, ali 2:1.

O duelu u Torinu možda je i suvišno pisati: Juventus je samo jednom poražen kod kuće u 29 nastupa u Ligi šampiona, dok je Seltik samo jednom pobijedio na strani od kad je formirano ovo takmičenje, a nikada na teritoriji Italije od osnivanja kluba (0-3-9).

Da li je realno očekivati da će "Juventus Areni" s početkom u 20.45 biti 0:4 na kraju?

"Želimo da pokažemo da rezultat iz prve utakmice ne oslikava razliku u kvalitetu, iako u svojoj ekipi imaju prvoklasne igrače. Idemo u Torino da igramo i pokušamo da pobijedimo", rekao je trener Seltika Nil Lenon.

"Ove sezone se takmičimo u Ligi šampiona i to zahtijeva mnogo fizičke i psihičke snage. Moramo da ostanemo koncentrisani u revanšu, svaki igrač mora da odigra svoju ulogu do kraja", rekao je trener Juventusa Antonio Konte, kojeg navodno zovu Real Madrid i Mančester Siti.

"Želimo da osvojimo 'skudeto' i da nastavimo takmičenje u Ligi šampiona. Igramo sa Seltikom, imamo prednost od 3:0, ali nisam opušten i neću biti do posljednjeg sudijskog zvižduka", dodao je trener crno-bijelih.

Juventus je ove sezone u prvenstvu na svom terenu odigrao 14 utakmica i primio osam golova, a u Evropi nije poražen kod kuće tri godine.

Srbija će na "Parku Prinčeva" u Parizu imati i jednog svog predstavnika, glavnog sudiju Milorada Mažića. Naša "prva pištaljka" dobila je priliku od UEFA da se pokaže i u "nokaut" fazi Lige šampiona, nakon što je arbitar iz Vrbasa sa uspjehom sudio Barseloni na "Kamp Nou" i Junajtedu na "Old Trafordu" ove sezone.

Probleme mu u revanšu između lidera francuske Lige 1 i dvostrukog finaliste Lige šampiona sa početka prethodne decenije neće praviti temperamentni Zlatan Ibrahimović. On je isključen u nadoknadi vremena na "Mestalji", kada je bilo jasno da će njegov tim pobijediti 2:1.

Suspendovan je na dve utakmice, ali se PSŽ žalio i tražio da bude pomilovan za četvrtfinale.

Da li će tamo "sveci" Karla Anćelotija i zaigrati? Sve govori da hoće, i to prvi put od sezone 1994/95. Pari Sen Žermen neporažen je u posljednje 22 utakmice kod kuće u Evropi (Hapoel 2:4, 2006), ove sezone dobio je svih pet utakmica u Parizu računajući i kvalifikacije i grupnu fazu, a zanimljivo, Parižani su svih 16 golova u LŠ postigli iz kaznenog prostora!

Valensija ima male šanse nakon što je na "Mestalji" prekinula niz od 17 utakmica bez poraza protiv francuskih klubova. Ipak, rezultat 1:2 nije nedostižan, mada istorija govori da "slijepi miševi" neće otići dalje. Tri puta su u revanšu pokušavali da nadomjeste poraze na svom terenu i nijednom nisu u tome uspjeli.

U sastavu domaćih trebalo bi da se pojavi slavni Dejvid Bekam, koji će zaigrati Ligu šampiona prvi put od 2010. godine i poraza Milana od Mančester Junajteda od 4:0. Mediji sumnjaju da će Anćeloti od starta ubaciti u odbranu rovitog Tijaga Silvu, pa je za očekivati da štoperi budu Mamadu Sako i Aleks.

Prošlog vikenda, PSŽ doživio je neočekivani poraz u prvenstvu od Remsa (0:1).

"Mislim da poraz od Remsa neće uticati na moje igrače. Spremni smo za Valensiju i uvjeren sam da idemo u četvrtfinale", bio je jasan Anćeloti.

Italijanski stručnjak dodao je da ima puno povjerenje u Bekama, iako je Englez u 37. godini, ali još nije odlučio da li će nekadašnji as Mančester Junajteda, Reala, Milana i LA Galaksija igrati na poziciji zadnjeg veznog (suspendovan je Marko Verati) ili kao nekad, na desnom krilu, pošto je povrijeđen Žeremi Mene.

"Mislim da mogu da odigram na desnom krilu. Dugo sam igrao na toj poziciji, a moj kvalitet uvijek su bili dobar pas i centaršut", poručio je Bekam, povratnik u elitno takmičenje, koje je osvojio 1999. godine u dresu Junajteda.

Gosti iz Valensije su svjesni da Parižani imaju veliku prednost, ali poručuju da predaja ne dolazi u obzir.

"Moramo da odigramo mnogo pametnije nego u prvom meču. Ne smijemo da im ostavimo mnogo prostora, jer oni imaju iskusne igrače, koji znaju da kazne svaku, pa i najmanju grešku", rekao je Francuz Žeremi Matje, bivši igrač Sošoa i Tuluza, koji zna kakva atmosfera čeka njegov tim na Parku prinčeva.

REZULTATI OSMINE FINALA

U utorak (20.45):

Mančester Junajted - Real Madrid, prvi meč 1:1

Borusija Dortmund - Šahtjor Donjecki, prvi meč 2:2

U sredu (20:45):

Pari Sen Žermen - Valensija, prvi meč 2:1

Juventus - Seltik, prvi meč 3:0

U utorak, 12. marta (20.45):

Šalke - Galatasaraj, prvi meč 1:1

Barselona - Milan, prvi meč 0:2

U sredu, 13. marta (20.45):

Malaga - Porto, prvi meč 0:1

Bajern Minhen - Arsenal, prvi meč 3:1

Žreb za četvrtfinale biće obavljen 15. marta, a utakmice ove runde odigrane 2. i 3, odnosno 9. i 10. aprila.

(MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC