• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bane Ivanović: Hrvati pod većim pritiskom

"Oni su favoriti, nametnuto im je veće moranje nego nama, pa se njihova psihološka stabilnost nalazi na izuzetnom ispitu, što nosi i zamke".

  Bane Ivanović: Hrvati pod većim pritiskom  Izvor: MONDO

Branislav Ivanović biće jedan od ključnih igrača Srbije na duelu na Maksimiru protiv Hrvatske, 22. marta.

Srbija mora da pobIJedi kako bi ostala u trci za plasman na SvJetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, ali kapiten "orlova" smatra da će veći pritisak imati domaćin.

"Hrvatima će biti teže. Istina je da igraju na svom terenu, ali to može i da opterećuje. Stotinama se puta u fudbalu pokazalo da kad najviše želiš da se dopadne publici, kad smatraš da si najjači, da ti niko ne može ništa, umeš i da podbaciš da ne ličiš na sebe", izjavio je za "Sport" Ivanović.

On kaže da, bez obzira na stanje na tabeli, "orlovi" ne smIju biti otpisani.

"Varaju se hrvatski asovi što nas tako lako i brzo otpisuju. Čini se da je predstojeći duel bitniji Hrvatima, jer su u koži favorita. Nametnuto im je, izgleda, veće moranje nego nama, njihova psihološka stabilnost nalazi na izuzetnom ispitu, što nosi i zamke. Pitanje je koliko su spremni da ne upadnu u njih. Zna se, naravno, da niz stvari utiče na glavu igrača, a ko se u toj gomili snađe, ko rIJeši enigme, taj će se na kraju radovati", istakao je kapiten Srbije.

Ivanović je rekao da nema problem sa tremom i da očekuje i da će se i njegovi ostali saigrači izboriti sa njom.

"Nadam se da će i velika većina saigrača u reprezentaciji pokazati odvažnost da se nametne u svakom trenutku. nema razloga da se bojimo, zašto bismo? Idemo da igramo fudbal, jer i mi imamo milion motiva i razloga da uspIJemo".

Srpski as tačno zna gdJe je rival bolji.

"Hrvati su bolji naprIJed, mi pozadi... Štimac može da bira koga će u špic, i bez obzira na to koga gurne naprIJed, vJerujem da ćemo mi imati rJešenje. Bićemo spremni i za varijantu A, i za varijantu B i za varijantu C...", rekao je Ivanović.

On smatra da će meč u Zagrebu odlučiti "detalj ili dva".

"UvIJek iznikne neko iznenađenje, svaki meč je specifičan i u tome je draž ove igre, zar ne? Da bismo se nosili sa nepredviđenim, svi moramo da budemo maksimalno fizički spremni, da imamo prIJeko potrebnu minutažu u nogama i plućima i da imamo junačko srce. A rezultat? Mislim da ne bi trebalo da pričamo kako ćemo ići na pobJedu, već da pažnju usmJerimo na igru. Dakle, manje priče a više rada na terenu, pa će rezultat doći...", završio je Branislav Ivanović, koji je u dresu mlade reprezentacije Srbije tri puta igrao protiv Hrvatske i radovao se na svakom duelu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC