• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Želje ne mogu u Banjaluku

Navijačima Željezničara biće zabranjeno da organizovano putuju u Banjaluku na derbi 17. Kola Premijer lige BiH protiv Borca, piše “Euroblic”.

 Navijači Želje ne mogu u Banjaluku Izvor: MONDO

Za danas je zakazan sastanak Komisije za bezbjednost FSBiH, a uzimajući u obzir činjenice das u posljednja dva susreta pomenutih timova u Banjaluci prekinuta zbog ispada navijačai das u “Lešinari” i “Manijaci” učestvovali u incidentima u prethodnom kolu jedino logično rješenje za izbjegavanje novih incidenata je da se fanovima Željezničara onemogući prisustvo utakmici.

Komisija za bezbjednost FSBiH je meč između Borca i Željezničara okarakterisala kao izolovan slučaj, s obzirom das u navijači oba tima učestvovali u incidentima u Gradačcu i Sarajevu, saznaje “Euroblic”.

“Zbog činjenice das u dve posljednje utakmice Borca i Željezničara u Banjaluci prekinute te dešavanja proteklog vikenda kada sus e banjalučki navijači sukobili sa domaćom publikom u GradAčcu, a pristalice Željezničara sa policijom, postoji strah da se u Banjaluci opet mogu desiti veliki sukobi. Zbog toga će navijačima Željezničara biti zabranjeno organizovano putovanje na derbi 17. Kola, jer nikome nije u interesu da se dese novi sukobi ili ne daj Bože da se ponovi “slučaj Široki Brijeg”, kada je usmrćen jedan navijač Sarajeva, rekao je izvor “Euroblica” iz FSBiH.

U Borcu međutim tvrde da su već preduzeli niz koraka kako bi utakmica sa Željezničarom protekla u fer i sportskoj atmosferi i da će za narednu utakmicu obezbijediti veći broj redara i policajaca, nego na svim dosadašnjim utakmicama.

“Imali smo razgovore sa predstavnicima MUP-a RS i od njih smo zatražili da za ovu utakmicu pošalju veći broj policajaca nego što je to bio slučaj do sada, kao id a se nagažuju pripadnici specijalnih jedinica policije. Mjere obezbjeđenja će biti veće nego na međunarodnim utakmicama. Osim toga angažovali smo i firmu ‘Euro-eko tim’ čiji će ljudi u narednim danima očistiti Gradski stadion od svih predmeta koji bi mogli da se koriste u kilo kakvom navijačkom obračunu”, izjavio je director Borca u ostavci Radmilo Šipovac.

“mi smo spremni da pokažemo da su Banjaluka i Borac sposobni da organizuju utakmicu visokog rizika. O tome da li će se gostima dozvoliti prisustvo utakmici ili ne odlučuje Savez, a ne Borac. Mi ćemo goste iz Željezničara sigurno dočekati na najvišem nivou. Naše navijače bih pozvao na fer i korektno navijanje”, dodao je Šipovac.

Disciplinska komisija FSBiH sutra će da odlučuje o kaznama za vinovnike incidenata koji su se desili u Gradačcu i Sarajevu. Rigorozne kazne mogu da očekuju Borac i Zvijezda Gradačac, čiji su se navijači potukli na utakmici 16. Kola, koja je bila prekinuta više od 40 minuta, dok će Željezničar vjerovatno da izbjegne novi udar po džepu, jer su se njegovi navijači sukobili sa policijom van stadiona Grbavica.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC