• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babić za MONDO: Dokazaću da vrijedim

"Mislim da sam igrom uspio treneru da skrenem pažnju da zaslužujem neku minutažu na terenu", rekao Dejan Babić.

 Babić za MONDO: Dokazaću da vrijedim Izvor: MONDO

Prošlo je više od godinu i po dana od kada je ovaj 23-godišnji Beograđanin postao član šampiona iz Humske. Stigao je iz BSK Borče kao pojačanje na sredini terena, gdje se, obzirom na standardne partije koje je pružao u prethodnom klubu, očekivalo da se brzo nametne tadašnjem treneru "parnog valjka" Aleksandru Stanojeviću.

Ali, nije bilo tako. Čekao ga je trnovit put, po kojem i dalje gazi, ali se kraj nazire.

Što zbog jake konkurencije na njegovom mjestu, što zbog nešto sporije adaptacije na novu sredinu, Babić je bio u drugom planu. Kod Stanojevića je često sjedio na klupi. Priliku da igra dobio je samo u drugom poluvremenu protiv Genka 8. avgusta 2011, zamijenio je tada Nemanju Tomića u 51. minutu i više se nije pojavljivao na terenu, sve do aprila sljedeće godine.

Poslije skoro punih devet mjeseci, Avram Grant mu je opet pružio šansu i to svega sedam minuta na prvenstvenoj utakmici u Čačku. Opet je ušao umjesto Tomića. Do kraja sezone, u kojoj je Partizan osvojio petu uzastopnu titulu, mladi "vezista" igrao je još par minuta protiv Metalca. U posljednjem meču pred ljetnju pauzu zamijenio je Miloša Ninkovića.

Vjerovao je da će njegovo vrijeme doći u sezoni koja je u toku. Međutim, u jesenjem dijelu potpuno je nestao sa scene. Vladimir Vermezović nije računao na njega, a Babića ovaj put nije bilo ni na klupi za rezerve.

Partizan je u toku zime napustio Nemanja Tomić, pa je i sam trener počeo ozbiljnije da gleda na fudbalera koji je do posljednje utakmice sa BSK Borčom zabilježio svega tri nastupa u crno-bijelom dresu, iz kojih je jedva skupio minutažu za cijelo poluvreme.

Babićevo zalaganje na pripremama i sve ono što je pokazao tokom zime, bili su dovoljna preporuka za trenera Vermezovića da mu pruži šansu. Već protiv Donjeg Srema vratio se u konkurenciju, da bi protiv Borče konačno dobio priliku da pokaže šta zna. U 68. minutu meča na Vizelj parku zamijenio je Nemanju Kojića.

"Mnogo je prošlo od kada nisam igrao, možda godinu, godinu i po dana... U ekipi je bio Neca Tomić tako nisam imao mnogo prostora za dokazivanje. Sada je on otišao i trebalo bi da se pokažem na djelu. Mislim da sam igrom uspio da treneru skrenem pažnju da zaslužujem neku minutažu na terenu. Na meni je da radim i da se trudim što više, da svaku šansu koja mi se ukaže iskoristim", počeo je Babić.

Upravo tako je i izgledao njegov nastup protiv bivšeg kluba. Koristio je svaku priliku da se nametne stručnom štabu. Za njega nije bilo izgubljene lopte, izgarao je.

"Ja ću čekati šansu, a na njima je da odluče da li će da mi pruže priliku da igram".

Babić priznaje da mu je bilo teško tokom perioda kada je više vremena provodio na tribinama i klupi, a manje na terenu.

"Teško je kada ne igraš toliko dugo. Treniraš, a nisi u takmičarskom ritmu. Nedostatak utakmica polako počinje da pritiska, a to može da bude vrlo neprijatno", prisjeća se Babić i dodaje:

"Teško je kada si sve vrijeme sa strane, van svih kombinacija, da gledaš na terenu drugare, a da ti ne možeš da im pomogneš. U skladu sa svojim profesionalnim obavezama sam izdržao sve. Ne mogu da kažem da sam se lako suočio s tim, sigurno da mi je i samopouzdanje bilo uzdrmano, ali uspio sam da preguram taj period i nadam se da ću pokazati da vrijedim", optimista je mladi fudbaler.

Već ove sezone ima priliku da osvoji drugi titulu sa crno-bijelima. Poslije meča sa BSK Borčom Partizan ima osam bodova prednosti, što 13 kola prije kraja predstavlja vrijedan kapital.

"Ima još dosta utakmica, u fudbalu je sve moguće. Ne bi trebalo da nas zavaraju Zvezdin kiks i naših osam bodova prednosti. Ostaje međusobni duel sa 'vječitim rivalom', biće još teških utakmica u gostima i u Humskoj, ali mi nećemo odustajati od naše namjere, a to je da na svakom meču idemo na pobjedu".

Utakmica protiv Borčanaca evocirala je uspomene na neki prošli period. Babić vjeruje da će mu možda baš poslije ovog meča sve krenuti nabolje.

"Igrao sam u Borči dvije-tri godine i dobrim partijama u BSK-u skrenuo sam pažnju Partizana, koji me je kasnije angažovao. Oni imaju odličnu ekipu, ali protiv nas nisu imali sreće. Primili su rano gol i bilo im je vrlo teško da se dokazuju. Većini ekipa je to teško protiv Partizana, pogotovo ako dobro otvorimo utakmicu, kao što je bio slučaj na Vizelj parku. Siguran sam da će Borča ostati u ligi i da će tek pokazati pravu vrijednost", završio je Dejan Babić.

(V. S. - MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC