• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić objavio spisak za meč sa Grčkom

Na spisku su 24 igrača među kojima su i Miralem Pjanić i Zvjezdan Misimović.

 Sušić objavio spisak za meč sa Grčkom Izvor: MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je danas spisak igrača na koje računa za meč protiv Grčke koji se igra u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Na spisku se nalaze 24 igrača, među kojima su ,trenutno povrijeđeni Miralem Pjanić i Zvjezdan Misimović koji je malo igrao u posljednje dvije sezone.

„Vidio sam da Misimović ima četiri jake utakmice u narednom periodu, dvije u Azijskoj Ligi šampiona i dvije u prvenstvu, i to su bili glavni razlozi koji su me ubijedili da će biti spreman. Njegov kvalitet je nesporan, mada mi je uvijek smetalo što malo igra“, kazao je Sušić za sarajevske medije o pozivanju Zvjezdana Misimovića.

Na spisku se našao i Miralem Pjanić koji je već desetak dana povrijeđen, pa je njegov nastup pod znakom pitanja.

„Doktor Karabeg mi je prezentovao mogućnosti kada je njegova povreda u pitanju. Ukoliko mu je pukao ligament nema nikakve šanse da igra, a ukoliko nije doktor tvrdi da ga može osposobiti da igra. Još nemamo nikakvih liječničkih snimaka iz Italije, mada kada su oni u pitanju i ranije su znali tražiti da neki naš igrač ne igra za nacionalni tim“, kazao je selektor popularnih „zmajeva“.

Sušić se pozitivno izražava o narednom protivniku smatrajući Grčku jednom od najboljih svjetskih reprezentacija u posljednjih desetak godina.

„Meni je cilj da ostanemo na prvom mjestu poslije te utakmice, što znači da trebamo sve učiniti da ne izgubimo. Neću puno mijenjati tim, pa ću vjerovatno igrati sa dva napadača Džekom i Ibiševićem. Oni će nas pustiti da igramo, a pokušaće nas ugroziti iz kontranapada jer imaju dobre igrače za takvu igri“, zaključio je Sušić.

Na spisku se nalaze:

GOLMANI: Asmir Begović (Stouk), Asmir Avdukić (Borac), Jasmin Fejzić (Alen)

ODBRANA: Emir Spahić (Anži), Ermin Zukanović (Gent), Ognjen Vranješ (Alanija), Mensur Mujdža (Frajburg), Boris Pandža (Mehelen), Toni Šunjić (Zorija) i Muhamed Bešić (Ferencvaroš)

VEZNI: Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lacio), Avdija Vršajević (Hajduk), Adnan Zahirović (Dinamo Minsk), Muamer Svraka (Željezničar), Haris Medunjanin (Gazijantep), Senijad Ibričić (Kasimpaša), Ivan Sesar (Elazigspor), Zvjezdan Misimović (Guangžu), Elvir Rahimić (CSKA Moskva) i Miroslav Stevanović (Sevilja)

NAPAD: Edin Džeko (Mančester siti), Vedad Ibišević (Štutgart) i Edin Višća (Istanbul).

Utakmica BiH – Grčka igra se 22. marta na stadionu „Bilino polje“ u Zenici. Trenutno na tabeli ove grupe (G) vode upravo BiH i Grčka sa po 10 bodova. Treća je Slovačka sa 7, a slijede Litvanija sa 4, Letonija sa 3 i Lihtenštajn koji je bez bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC