• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Napravite stadion, sredite navijače

Član IO UEFA Grigorij Surkis zahtjeva od FSS i Vlade Srbije da iskorjene nasilje na sportskim objektima.

 UEFA: Napravite stadion, sredite navijače  Izvor: MONDO

Poruka UEFA fudbalskim i državnim čelnicima u Srbiji je jasna: Bez otklanjanja nasilja na stadionima nema napretka!

Ukrajinac, Grigorij Surkis, član Izvršnog odbora UEFA, posjetio je u četvrtak Skupštinu FSS u Staroj Pazovi i poručio:

"Situacija je alarmantna".

Naravno, njegova kritika odnosila se na gorući problem srpskog fudbala koji bi u skorijoj budućnosti mogao da izazove teže posljedice po srpske timove i reprezentaciju.

"Nije tajna da UEFA uznemirena dešavanjima na stadionima tokom utakmica srpskih timova. Situacija je toliko alarmantna da je predsjednik UEFA MIšel Platini tražio podršku za njeno rješavanje i od Vlade Srbije", rekao je Ukrajinac i upozorio:

"Moguće je i isključenje srpskih timova iz međunarodnih takmičenja".

Ukrajinac je tokom dugog obraćanja delegatima Skupštine FSS i predstavnicima domaćih medija otkrio da je Platini veoma zabrinut činjenicom da je na utakmicama srpskih timova prisutan visok nivo nasilja.

Kao najveću prepreku rješevanju tog problema prvi čovjek evropskog fudbala vidi nedostatak uticaja i odgovornosti nadležnih.

"UEFA stoga poziva državne organe Srbije da preuzmu inicijativu u borbi sa nasiljem na stadionima, a nadamo se da će taj primjer pratiti i većina navijača koji iskreno vole fudbal. UEFA je spremna da pruži pomoć i da predloži konkretan plan mjera i mehanizama za rješavanje tog problema".

Surkis će se u toku dana sastati i sa predstavnicima Vlade Srbije, koja je najavila formiranje posebnih tužilaštva i sudskih odjeljenja koja će procesuirati nasilnike na sportskim priredbama.

"Neophodna je odluka Vlade o stvaranju Radne grupe koja će do kraja maja morati da izradi program zakonskih mjera. UEFA misli da će to programsko usavršavanje donijeti napredak i zahtjeva formiranje grupe brzog reagovanja koja bi bila sastavljena od predstavnika Ministarstva sporta, sudstva i tužilaštva", rekao je Surkin.

Ukrajinac je najavio da će o tom problemu 11. marta govoriti i u Hrvatskoj i izrazio nadu da će i tamo državni organi početi odlučnu borbu sa nasiljem na stadionima.

"MOŽETE DA ORGANIZUJETE EURO 2020"

Boravak u Kući fudbala u Staroj Pazovi Surkis je iskoristio i da podrži ideju FSS o izgradnji nacionalnog stadiona, koji bi mogao da konkuriše za organizaciju utakmica Evrospkog prvenstva 2020.

"Kao predstavnik Ukrajine, koja je nedavno organizovala EURO, mogu da vam kažem da je takav cilj vrijedan truda. Samo hrabro, izgradite stadion, sredite navijače, iskorjenite loše pojave u fudbalu i dostićićete cilj da organizujete EP 2020", istakao je član Izvršnog odbora UEFA.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC