• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Totenhem već u četvrtfinalu? (VIDEO)

Klub iz Londona ubjedljiv protiv Intera na svom terenu - 3:0. Loše izdanje aktuelnog prvaka Evrope Čelsija.

 LE: Totenhem već u četvrtfinalu? (VIDEO) Izvor: MONDO

Šta se događa sa evropskim šampionom iz 2010. godine?

Od kada su, pod vođstvom Žozea Murinja, osvojili Ligu šampiona, fudbaleri Intera nisu napravili ništa! Dobro, ne baš ništa. Osvojili su Kup 2011, ali to mu u Italiji dođe kao takmičenje rezervnih timova.

Novu "nulu" nerazuri priredili su svojim navijačima u četvrtak uveče na Vajt Hart Lejnu u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

Ubjedljivo su izgubili od Totenhema (0:3), a po prikazanoj igri i šansama malo je nedostajalo da prime još neki gol i dožive najubjedljiviji poraz na međunarodnoj sceni.

Totenhem je mnogo bolje počeo i brzo poveo, golom Gereta Bejla već u 6. minutu. Velšanin je udarcem glavom prosledio loptu u mrežu poslije centaršuta Sigurdsona sa lijeve strane. Bio je to njegov 11 pogodak u posljednjih devet utakmica u svim takmičenjima!

Pogledajte...


Ubrzo je uslijedila nova šansa za domaći tim, ali je Samir Handanović odlično reagovao na šut Džermejna Defoa. Bio je to tek nagovještaj dominacije koja će da uslijedi...

Totenhem je prednost duplirao u 18. minutu, kada je Gilfi Sigurdson spretno reagovao poslije odbijene lopte Handanovića. Akciju je započeo Dembele dobrim driblingom i dodavanjem do Lenona, koji je potom centrirao u sredinu, a tamo Defo šutirao sa nekoliko metara, ali pravo u Handanovića. Odbrana Intera, međutim, zaboravila je na Sigurdsona...

Do kraja poluvremena gosti su, ipak, mogli da postignu pogodak koji bi im mnogo značio u revanšu 14. marta, ali se u 42. minutu obrukao Riki Alvarez. Argentinac je izbjegao ofsajd zamku i poslije dodavanja Kasana izašao sam pred Breda Fridela, a onda je šutirao daleko ispod renoma igrača jednog od najtrofejnijih italijanskih klubova.

U drugom poluvremenu Andrea Stramaćoni je pokušao da pojača napad uvođenjem Rodriga Palasija, ali to nije promijenilo situaciju na terenu.

Palasio i Kasano, koji se vratio u tim, i to od prvog minuta, poslije sukoba sa trenerom Andreom Stramaćonijem na treningu prošlog petka, nisu imali mnogo prilika za gol.

Najbolju je propustio Argentinac u 75. minutu, kada je Fridel sjajno reagovao u situaciji "jedan na jedan". Ponovo je asistent bio Kambijaso...

Bilo je to sve od Intera u ovom meču, dok su se na suprotnoj strani prilike ređale i da Handanović nije fenomenalno branio ko zna koliko puta bi se radovali igrači Totenhema.

Ovako, u drugom poluvremenu "samo" još jednom potrčali su u zagrljaj jedan drugome. Bilo je to u 53. minutu, kada je Jan Vertongen poslije centaršuta Bejla iz kornera pobjegao Kambijasu i Kivuu, a onda udarcem glavom matirao Handanovića.

Srpski internacionalci Dejan Stanković i Zdravko Kuzmanović nisu igrali u četvrtak, prvi zato što nije licenciran ove sezone za Ligu Evrope, dok je drugi igrao za Štutgart.

Po završetku utakmice trener Totenhema Andre Viljaš Boaš rekao je da će njegovom timu u revanšu biti mnogo teže, posebno zato što zbog žutih kartona neće moći da igra Geret Bejl.

"Još nije gotovo i svi znamo koliko je teško igrati u Milanu. Nedostajaće nam Bejl, ali imamo talentovane igrače u timu koji mogu da nadoknade njegov izostanak", rekao je Boaš.

Bazel je na svom terenu u finišu utakmice došao do dva veoma značajna gola pred revanš sa Zenitom u Sankt Petersburgu - 2:0.

Iako je domaći tim imao bolje prilike činilo se da će gosti, sa doskorašnjim igračem OFK Beograda Milanom Rodićem u startnoj postavi, uspjeti da sačuvaju mrežu i zadovoljniji uđu u revanš, međutim, u 83. minutu je "sijevnula" kontra Bazela i pogodak Marsela Dijaza.

Da stvar bude još gora po Ruse, u drugom minutu nadoknade Bazelu je dosuđen penal koji je u pogodak pretvorio Aleksander Frej, dok je štoper Neto zaradio crveni karton i neće moći da igra u revanšu.

Benfika je bez Nemanje Matića u Lisabonu pobijedila Bordo 1:0 golom Rodriga Morena u 21. minutu. Imali su domaći dosta sreće u tom trenutku, pošto je lopta pogodila prečku a potom se od leđa Sedrika Karasa odbila u gol.

Levante i Rubin igrali su neriješeno 0:0, uz po jedan crveni karton na obje strane. Prvo je isključen gostujući fudbaler Kristijan Ansaldi u 51. minutu zbog drugog žutog, a potom i Mičel iz Levantea tri minuta kasnije.

Novi udarac za evropskog prvaka

Poslije eliminacije iz Lige šampiona i teško izborenog plasmana u osminu finala Lige Evrope, golom u 92. minutu utakmice sa Spartom, aktuelni šampion Evrope Čelsi doživio je novi neugodan rezultat na međunarodnoj sceni.

"Plavci" su u prvom meču osmine finala Lige Evrope poraženi od Steaue u Bukureštu, golom Raula Ruseskua u 34. minutu iz penala.

Minimalan poraz ostavlja nadu igračima londonskog kluba da mogu do prolaza dalje, ali za tako nešto biće im potrebna mnogo bolja igra 14. marta na Stamford Bridžu nego na Nacionalnoj areni u Bukureštu.

I mnogo bolje šanse nego što je šut Frenka Lamparda malo pored gola, sa oko 30 metara, koji se izdvojio kao najopasniji pokušaj gostujućih fudbalera.

Veliki posao u prvoj utakmici odradili su igrači Lacija u čijim redovima je svih 90 minuta igrao reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić. Rimljani su u Njemačkoj pobijedili Štutgart 2:0 i mogu bez tenzije da dočekaju revanš. Po gol u oba poluvremena bila su dovoljna Italijanima za pobjedu.

Prvo je pogodio Ederson u 21. minutu, udarcem iz okreta sa ivice šesnaesterca, a potom i Nigerijac Ogenji Onazi u 56, poslije sjajnog solo-prodora sa polovine igrališta. U timu "švaba" nije bilo Vedada Ibiševića.

Do pobjede u gostima došao je i Fenerbahče, bez Miloša Krasića, koji je bio bolji od Viktorije Plzen - 1:0.

Gol odluke u Češkoj postigao je Kamerunac Pjer Vebo, devet minuta prije kraja, kada je glavom poslao loptu u nebranjenu mrežu poslije centaršuta sa desne strane i gužve u kazenom Viktorije.

Pobjeda Fenerbahčea mogla je da bude i ubjedljivija da Dirk Kajt nije promašio čitav gol, bez golmana pred njim, sa samo dva-tri metra.

REZULTATI:

Anži - Njukasl 0:0

Viktorija Plzen - Fenerbahče 0:1 (0:0)
/Vebo 81'/

Steaua - Čelsi 1:0 (1:0)
/Rusesku 34'/

Štutgart - Lacio 0:2 (0:1)
/Ederson 21', Onazi 56'/

Bazel - Zenit 2:0 (0:0)
/Diaz 83', Frej 90+3'/

Benfika - Bordo 1:0 (1:0)
/Moreno 21'/

Levante - Rubin 0:0

Totenhem - Inter 3:0 (2:0)
/Bejl 6', Sigurdson 18', Vertongen 53'/

- Revanš mečevi igraju se 14. marta.

(MONDO, foto: Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC