• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL (najava): Svi gledaju ka Jagodini

Tim Sime Krunića imaće priliku da borbu za titulu šampiona Srbije učini koliko-toliko neizvjesnom jer dočekuje Partizan. Zvezda domaćin Pazarcima.

 JSL (najava): Svi gledaju ka Jagodini Izvor: MONDO

Partizan, šampion Srbije i lider na tabeli Jelen Superlige Srbije, imaće u subotu jedno od najneugodnijih gostovanja do kraja sezone. "Na papiru" sigurno i najteže.

Crno-bijeli će poslije dvije lake "proljećne" pobjede, nad Donjim Sremom i BSK Borčom, otići na Gradski stadion u Jagodinu i suprotstaviti se četvrtoplasiranom timu prvenstva i polufinalisti Kupa.

Duel dva tima u prvom dijelu sezone pripao je Partizanu (1:0), golom Aleksandra Mitrovića.

"I remi bi bio uspjeh", poručuju "ćurani", svjesni da su samo jednom pobijedili favorizovanog rivala iz Humske, i to u gostima krajem sezone 2008/09. Od tad nisu postili ni gol u okršaju sa šampionom.

Jagodina će biti ojačana za jednog od najboljih lijevih bekova lige - Josipa Projića, koji je u prošlom kolu, na Karaburmi, odrađivao suspenziju zbog žutih kartona. Krunićevi izabranici pobijedili su na Omladinskom stadionu (3:1) i dokazali da ih početni kiks poslije priprema, u Kuli (0:3), nije omeo u namjeri da na kraju sezone budu u vrhu tabele.

Sa druge strane, poslije prvih 180 minuta od dugih priprema, jasno je da je tandem bivših igrača Rada Nemanje Kojića i Predraga Luke oslonac igra novog Partizana i da upravo od njih prijeti i najveća opasnost po gol "ćurana".

U subotu uveče na teren će istrčati i fudbaleri Crvene zvezde i Novog Pazara. Meč će biti odigran u Ljutice Bogdana od 18.00 časova, a jasno je koliko bi pobjeda stišala ko zna koji put ove sezone povišene tonove na "Marakani".

Igrači i trener Aleksandar Janković žalili su se poslije neuspjeha u duelu sa "građevinarima" u prošlom kolu na teške finansijske uslove u kojima žive i rade, a rukovodstvo je brzo obezbijedilo novac za isplatu dijela zarada (od prodaje Veljka Simića) i poručilo: "Dosta priče o besparici".

Pored fudbalera, pod posebnom "lupom" biće i rad šefa struke crveno-bijelih, koji tokom zimske pauze očigledno nije uspio da razdrma tim i stvori igru kojom bi bili zadovoljni i navijači i rukovodioci.

"Realno smo u kanalu! Imali smo šest bodova zaostatka i prije nego što je počelo. Pa? Daj, mali, igraj onda, opusti se, pokaži šta znaš, pa šta bude... Sve što uradimo dobro je plus za nas, a ako odigramo neriješeno svakako će svi reći da ne znamo ništa i da nismo za Crvenu zvezdu", poručio je defanzivac Zvezde Nikola Petković mlađim saigračima preko medija.

Da li će ih njegove riječi razmrdati saznaćemo u subotu uveče, u duelu sa zimus potpuno renoviranim Novim Pazarom, koji je od zimske pauze ostvario remi sa Radničkim iz Niša (0:0) i pobjedu nad Radničkim 1923 (1:0).

Na golu Pazaraca neće stajati Vladan Đogatović. Suspendovan je do daljeg zbog tuče sa Markom Mirićem tokom posljednje utakmice.

Vojvodina gostuje BSK-u i sve osim njene lake pobjede bilo bi veliko iznenađenje uoči polufinala Kupa Srbije i okršaja ekipe Nebojše Vignjevića na "Karađorđu" sa OFK Beogradom.

"Lale" su posljednji put poražene 29. septembra, od Partizana, a u seriji su od tri uzastopne prvenstvene pobjede (Zvezda, Smederevo, Spartak Zlatibor voda).

Borčani su takođe tokom pauze značajno renovirali tim, a posljednji put su izbjegli poraz 17. novembra, u duelu sa Donjim Sremom kod kuće (2:1). Od tada nisu postigli ni gol na zvaničnim utakmicama.

OFK Beograd, rival Novosađana u polufinalu Kupa, gostovaće u Kuli sa osnovnim ciljem - što prije naći lek za lošu formu. Tim Zorana Milinkovića odlično je završio prvi dio sezone, a loše počeo drugi - remijem bez golova sa Donjim Sremom i porazom od Jagodine (1:3).

Ivanjički Javor, preostali učesnik završnice najmasovnijeg domaćeg takmičenja, gostovaće Spartak Zlatibor vodi poslije lake i ubjedljive pobjede nad Smederevom na svom terenu (4:0). Tim Mladena Dodića pre te utakmice je poražen u Ljutice Bogdana, ali je i na igralištu najvećeg stadiona u Srbiji dokazao da zna da igra, pa bi i u Subotici trebalo očekivati lijepu utakmicu.

Spartak ZV je u prošlom kolu izgubio uzbudljiv vojvođanski derbi sa Vojvodinom (1:2).

Užička Sloboda Point otputovaće u goste Donjem Sremu, predvođena sjajnim Predragom Ranđelovićem i odlučna da poslije pobjede nad Borčkom u prošlom kolu nastavi trijumfalni niz. Pećinčani su bili hit početka sezone, ali nisu pobijedili od 3. novembra i okršaja sa Smederevom u gostima (1:0).

Kragujevac će biti poprište okršaja imenjaka - Radničkom 1923 i Radničkog iz Niša.

"Real sa Nišave" je u prošlom kolu konačno uspio da pobijedi (Hajduk iz Kule, 1:0) i da ulije nadu sve malobrojnijim navijačima na svom "Čairu" da ipak neće ispasti iz lige. Domaći će igrati bez suspendovanog napadača Marka Mirića i pokušaće da ostvare prvu pobjedu od (takođe) 3. novembra i okršaja sa OFK Beogradom (3:2).

Fudbaleri Rada gostuju Smederevu i ne bi trebalo da imaju težak posao u ekipi koja je sve izvjesniji učesnik Prve lige Srbije sljedeće sezone. Napad "građevinara" predvodiće nova zvijezda prvenstva - Uroš Đurđević.

PAROVI 18. KOLA:

U subotu

Hajduk - OFK Beograd 14.00
Donji Srem - Sloboda Point
BSK Borča - Vojvodina
Spartak Zlatibor voda - Javor
Smederevo - Rad
Crvena zvezda - Novi Pazar 18.00
Jagodina - Partizan 19.00

U nedjelju

Radnički 1923 - Radnički Niš 13.00

TABELA: Partizan 40, Crvena zvezda 35, Vojvodina 34, Jagodina 32, Rad 27, Sloboda Point 27, Javor 26, Spartak Zlatibor voda 23, OFK Beograd 22, Novi Pazar 19, Radnički Niš 18, Hajduk 16, Donji Srem 16, BSK 14, Radnički 1923, Smederevo 8.

Kao i do sada, Arena sport prenosiće utakmice Jelen Superlige Srbije.

(MONDO, foto: fkjagodina.org.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC