• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Moji igrači neće biti djevojčice

Pred derbi meč 18. kola JSL protiv Jagodine, trener Partizana opet govorio o mladom Nikolu Ninkoviću i njegovom temperamentu.

 Vermezović: Moji igrači neće biti djevojčice  Izvor: MONDO

Gotovo sve snage imaće na raspolaganju trener Partizana Vladimir Vermezović za derbi utakmicu 18. kola Jelen Superlige u subotu protiv Jagodine u tom gradu.

U tim se vraćaju Milan Smiljanić (pauzirao zbog četiri žuta kartona), kao i Aleksandar Miljković, koji je odradio dva meča suspenzije, koja je "vukao" sa kraja jeseni i nediscipline u utakmici protiv Spartaka. Jedino je još rovit štoper Miloš Ostojić, ali Vermezović od početka proljećnog dijela sezone "insistira" na štoperskom tandemu Ivan Ivanov - Tomislav Pajović.

Neće biti Marka Šćepovića koji je istegao zadnju ložu u utakmici protiv BSK-a, a i Vojislav Stanković je pod znakom pitanja. Međutim, na tim pozicijama Partizan je dobro "pokriven" (umjesto Šćepovića treba očekivati Aleksandra Mitrovića, a Lazevskog na poziciji lijevog beka). Vermezović kaže da će igrati samo oni koji su 100 odsto spremni.

U konkurenciji za tim biće i mladi Nikola Ninković, o kojem se prethodnih dana mnogo pisalo, prije svega jer je bio izostavljen za meč protiv Donjeg Srema, pa je potom bio u protokolu za utakmicu protiv BSK-a, da bi u trening meču protiv Zemuna ponovo napravio incident koškajući se sa jednim igračem srpskoligaša.

Vermezović je stao u odbranu talentovanog fudbalera.

"Malo mi smetaju ti bombastični naslovi po medijima, jer ja zaista nisam vidio da je Ninković, kako su mnogi objavili, jurio protivnika po terenu. Jednostavno, Ninković nije dao na sebe, pa nećemo valjda od igrača da pravimo djevojčice... Najvažnije je da je Ninković sam shvatio na koji način može da se vrati u tim. To je rad, a ne čitanje novina i tapšanje po ramenu od ljudi koji mu ne misle dobro", kaže trener Partizana.

O predstojećem duelu protiv Jagodine, koji je po mnogima ocijenjen i kao ključni za dalji ishod šampionata, Vermezović kaže da neće dozvoliti nikakvo opuštanje.

"Ovo je veoma važna utakmica za nas. Jagodina je jedan od najorganizovanijih i najdisciplinovanijih ekipa u ligi i u njihovoj igri vidi se ruka trenera", rekao je Vermezović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

On je podsjetio da je u prvom delu sezone Partizan izuzetno teško na svom terenu došao do pobjede nad Jagodinom.

"Ne vjerujem da će Jagodina mijenjati sistem igre i ne vjerujem njihovom treneru Simi Kruniću da će, kako je najavio, biti zadovoljan osvajanjem jednog boda. Jagodina se sigurno neće braniti. Teško je naći nešto loše u njihovoj igri, ali mi smo Partizan i uglavnom uspjevamo da pronađemo šupljine u protivničkim odbranama", poručio je Vermezović.

Partizan ima odličan skor protiv Jagodine. Odigrali su 10 prvenstvenih duela, Partizan je dobio devet, Jagodina samo jednu, i to u Humskoj (2:1). Zanimljivo, to su jedina dva gola koja je Jagodina dala Partizanu u 10 susreta. Dakle, sve ostale mečeve dobili su crno-bijeli i to ukupnom gol-razlikom 17:0 (računajući i pobjedu Jagodine 18:2)!

Partizan, trenutno, ima +8 u odnosu na Crvenu zvezdu. Ali, ponovlja trener crno-bijelih da ima još mnogo da se igra i da ih ta prednost neće uspavati.

"Trenutna bodovna razlika u odnosu na glavnog konkurenta sigurno u podsvijesti igrača stvara osećaj da mogu da igraju sa manje straha od greške. Ipak, neću da dozvolim nikakvo opuštanje u ekipi, jer smo svi svjesni da još ništa nije gotovo", istakao je Vermezović.

Utakmica 18. kola Superlige između Jagodine i Partizana biće odigrana u subotu od 19 sati na stadionu u Jagodini.

Ulaznice koštaju: zapad - 400 dinara, istok - 300 dinara i sjever i jug - 200 dinara.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC