• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL:Voša se izvukla u Borči, Rad u Smederevu

BSK prvi put u istoriji ostao neporažen u duelu sa "lalama" - 3:3. Katastrofa OFK Beograda u Kuli, 0:3. Spartak ZV - Javor 1:1.

  JSL:Voša se izvukla u Borči, Rad u Smederevu Izvor: MONDO

Uzbudljiv početak 18. kola Jelen Superlige nagovještavao je velika iznenađenja, koja se nisu dogodila. Ili jesu, djelimično.

Najatraktivniji meč odigran je u Borči. Vojvodina je u uzbudljivom finišu izbjegla poraz, zahvaljujući kiksu golmana domaćih Branislava Danilovića i preciznom udarcu Nebojše Kosovića u 95. minutu.

Domaći navijači ipak neće previše zamjeriti svom čuvaru mreže, zato što je u prvom poluvremenu odbranio jedanaesterac, u 21. minutu. Šutirao je Aleksandar Katai, ali je pozajmljena "jedinica" Rada pročitala na koju će stranu otići lopta.

Zanimljivo je da je BSK u tom momentu već vodio 1:0, pogotkom Srđana Ajkovića poslije gužve u kaznenom prostoru.

Do odlaska na odmor domaći su udvostručili prednost, golom Edina Ademovića, ali su "lale" uspjele da smanje zaostatak. Abubakar Oumaru pogodio je u 39. minutu i nagovijestio podjednako uzbudljivo drugo poluvrijeme.

Ono se i dogodio. Borčani su pola sata prije kraja poveli i 3:1, preciznošću Ajezdina Nuhija sa bijele tačke. Međutim, gosti su uspjeli da do posljednjeg zvižduka sudije Darko Bogdanovića postignu još dva gola i izjednače. Opisanom pogotku Kosovića prethodio je drugi gol Oumarua.

BSK će imati razlog za žal, ali i za zadovoljstvo. "Plavo-bijeli" su prvi put završili superligaški obračun sa Novosađanima neporaženi. Sa druge strane, tim Nebojše Vignjevića će imati šta da analizira pred duel sa OFK Beogradom na "Karađorđu" u polufinalu Kupa sljedeće nedjelje.

Doduše, prema trenutnom stanju stvari, neće imati većih problema sa "romantičarima".

Tim Zorana Milinkovića glatko je poražen u Kuli od Hajduka. Pobjednik utakmice bio je poznat već poslije 20 minuta, kada su domaći golovima Rusmira, Adamovića i Sekulića već vodili 3:0!

Loš OFK nije uspio da pobijedi ni u trećem "proljećnom" kolu, a nastupi momaka sa Karaburme u duelima sa Donjim Sremom, Jagodinom i Hajdukom ne nagovještavaju njihovu spremnost da se bore za trofej Kupa.

Sa druge strane, Kuljani su još jednom obradovali svoje navijače. Kao i 27. februara "častili" su ih sa tri gola u mreži protivnika.

Rad je uspio da prošle nedjelje namuči Crvenu zvezdu i izbori remi, ali ni poslije tri utakmice od kraja priprema nije ostvario pobjedu.

Tim Marka Nikolića odigrao je neriješeno u Smederevu (1:1), a bod su osvojili golom Andrije Lukovića u 90. minutu! Domaći su odigrali sjajan meč i bili nadomak pobjede, međutim ostaje jasno da će imati težak zadatak da sačuvaju superligaški status.

Fudbaleri Javora, još jednog polufinaliste Kupa, takođe su "iščupali" bod, u Subotici (1:1). Spartak je vodio od 27. minuta, golom Nemanje Čovića, ali je konačan rezultat postavio Predrag Đorđević. Ivanjičani su meč završili sa igračem manjem, zbog isključenjka Patrika Kamgainga.

Novosadska publika nije vidjela uzbudljivu utakmicu Donjeg Srema i Slobode Point. Ni jedni ni drugi nisu postigli gol, a najviše pažnje gledalaca izazvala je sporna odluka sudije Dragana Krstića da u finišu prvog dijela ne dosudi penal za Pećinčane.

Štoper Užičana Darko Lovrić rukom je na gol liniji spriječio da lopta uđe u gol, ali je Krstić poslije konsultacije sa asistentom Milanom Milovanovićem odlučio da ne dosudi najstrožu kaznu.

REZULTATI I PAROVI 18. KOLA:

BSK Borča - Vojvodina 3:3 (2:1)
/Ajković 14', Ademović 35', Nuhi 74' p - Oumaru 39', 83' p Kosović 90'+/

Smederevo - Rad 1:1 (1:0)
/Sikimić 34' - Luković 90'/

Donji Srem - Sloboda Point 0:0

Hajduk - OFK Beograd 3:0 (3:0)
/Rusmir 5', Adamović 9', Sekulić 18'/

Spartak Zlatibor voda - Javor 1:1 (1:0)
/Čović 27' - Đorđević 90'/

Crvena zvezda - Novi Pazar 3:0 (2:0)
/Milivojević 32', Mudrinski 34', Milijaš 61'/

Jagodina - Partizan 0:1 (0:1)
/Kojić 44'/

U nedjelju

Radnički 1923 - Radnički Niš 13.00

TABELA: Partizan 46, Crvena zvezda 38, Vojvodina 35, Jagodina 32, Rad 28, Sloboda Point 28, Javor 27, Spartak Zlatibor voda 24, OFK Beograd 22, Hajduk 19, Novi Pazar 19, Radnički Niš 18, Donji Srem 17, BSK 15, Radnički 1923 13, Smederevo 9.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC