• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Marakana" preorana!

Pred 14.332 navijača, fudbaleri Crvene zvezde pobijedili Novi Pazar golovima Luke Milivojevića, Ognjena Mudrinskog i Nenada Milijaša sa 3:0.

 "Marakana" preorana!  Izvor: MONDO

"Oranje" da, "ljepota" još ne.

Pred 14.332 navijača u meču 18. kola Jelen Superlige: Crvena zvezda - Novi Pazar 3:0 (2:0)!

Igrači Zvezde ispunili su dato obećanje da će "preorati" teren protiv pretjerano defanzivnih Pazaraca. Osporavani momci Aleksandra Jankovića nisu zakazali na polju borbenosti, a to im se vratilo ubjedljivom pobjedom, PRVOM ove sezone na "Marakani" bez primljenog gola!

Posljednji put kada su crveno-bijeli odigrali utakmicu bez da su vadili loptu iz mreže bio je 22. septembar i igralo se u Kuli (0:1).

Ipak, brojne navijače nisu častili lepršavom igrom, što je u ovom trenutku svakako sekundarna stvar u poređenju sa potrebom zvanom "pobjeda i tri boda". Bez obzira na to, igrači su za prikazano počašćeni glasnom pjesmom sa tribine po završetku utakmice, što je bila slika dijametralno drugačija od one viđene prošlog vikenda.

Golove pogledajte OVDJE.

Ova pobjeda trebalo bi malo da spusti tenzije u klubu, u kojem je "pucalo po šavovima" u prethodnih šest dana, a sve zbog neubjedljivog nastupa i gubitka dva boda protiv Rada, koji je igrao sa desetoricom (1:1). Novi, težak ispit, crveno-bijeli imaće narednog vikenda u Nišu, protiv Radničkog.

Novi Pazar bodove spasa moraće da potraži na drugom mjestu, možda već za sedam dana kod kuće, kada bude došla ekipa Smedereva, čiji igrači već neko vrijeme drže "fenjer". Pazarce ove tople, ali kišne subotnje večeri u prijestonici, nije vodio trener Slavenko Kuzeljević. Još nije poznato zašto.

Iz prve prave, tečne i lijepe akcije - Zvezda je povela! Šestim golom u sezoni, lob udarcem sa 12 metara, Luka Milivojević doveo je crveno-bijele u vođstvo u 32. minutu i "odgovorio" sportskom direktoru Zoranu Stojadinoviću koji je dan prije utakmice otvoreno rekao da smatra da u ovom trenutku treba da igra Luis Garido.

Milivojeviću je idealno asistirao Darko Lazović.

Potom "odgovor" na dobronamernu kritiku Stojadinovića imao je i Ognjen Mudrinski. Dva minuta poslije Milivojevićevog gola i sam se upisao u strijelce. Filip Mladenović "probio" je odbranu plavo-bijelih po lijevom krilu, vratio loptu na ivicu šesnaesterca odakle je iz prve šutirao kapiten Nenad Milijaš, Janković je samo odbio kratko i to pravo na nogu Mudrinskog, koji sa peterca nije mogao, a da ne postigne deseti gol u šampionatu - 2:0 i kraj.

Kakav udarac za goste za samo 120 sekundi i to poslije perioda igre u kom su se organizovano i mirno branili... Kada je počeo pljusak na "Marakani" počeli su da "pljušte" i golovi i šanse pred Jankovićem.


Ista slika - inicijativa jednih i defanziva drugih - viđena je i u uvodnim trenucima drugog poluvremena. Poslije sedam minuta igre, Lazović je sam sebi stvorio šansu za gol. Poslije dva driblinga i "lažnjaka", iskosa sa sedam metara tukao je pod prečku, ali je Borislav Topić uspio da se postavi na pravi način i loptu preusmjeri u korner.

"Uspavanog" Jankovića u 61. minutu surovo je kaznio Milijaš! Kapiten crveno-bijelih približio se sa loptom na 25 metara (približio?) od gola gostiju i onda iskosa sa desne strane poslao "bombu" koja je dobila dodatno ubrzanje u kontaktu sa mokrom travom. Nizak udarac prošao je između stative i Jankovićevih ruku - četvrti pogodak za Milijaša ove sezone - 3:0!

Odmah potom trener crveno-bijelih povukao je sa terena mladog Vukana Savićevića i prvi put ovog proljeća ubacio u igru oporavljenog "plejmejkera" Kadua Mendeša, koji je dobio ovacije na otvorenoj sceni.

Na lagodnih 3:0, Janković je pružio šansu i mladom napadaču Stefanu Mihajloviću, inače najboljem strijelcu ekipe na zimskim pripremama u Antaliji. Bio je to debi sina Radmila Mihajlovića u seniorskoj konkurenciji. Izgledalo je tada da će Abiola Dauda morati da sačeka neku drugu priliku da i sam upiše debi, ali mu je u posljednjih deset minuta Janković ipak pružio šansu.

Nedovoljno fizički pripremljen, Nigerijac koji je došao iz Kalmara, ušao je u 82. minutu u igru umjesto Luke Milunovića, koji je igrao uz lijevu aut liniju. Za kratko vrijeme na terenu nije navijačima uspio da pokaže šta zna i umije, baš kao i Mihajlović.


A, priliku da zaigra na "Marakani", koju za pola godine nije doživio u dresu Crvene zvezde, dočekao je u plavo-bijeloj opremi Ljubo Nenadić. Lijevi bek koji od jula do januara nije zabilježio ni minut na terenu za Crvenu zvezdu je u 78. minutu zamenio Branislava Stanića. Minut ranije, Novi Pazar imao je najbolju šansu na utakmici.

Zoran Vujović šutirao je pod prečku poslije "pete" Admira Kecapa, Bajković je konačno dobio povod za intervenciju, paradom je odbio loptu u polje, a iz naleta preko gola tukao je Mladen Popović. Mogla je tada Crvena zvezda da primi gol i na 13. uzastopnoj utakmici.

Pogotkom koji je Smederevo ranije u subotu primilo od Rada u nadoknadi vremena, a kasnije sačuvanom mrežom, Crvena zvezda izgubila je epitet najgore odbrane lige na svom terenu (15:16).

Klub je pred početak utakmice, koja predstavlja kulminaciju burne nedjelje u Ljutice Bogdana izazvane remijem sa Radom prošlog vikenda, napravio melanholičnu atmosferu puštanjem sa razglasa kultne teme iz serije "Grlom u jagode".

Na Sjeveru je u tom trenutku pisalo "Te 2013. godine Sjeverna Koreja izvela je nuklearnu probu, u Rusiji je pao meteor, Novak Đoković treći put uzastopno osvojio je Australijan Open, u 58. godini preminuo je Ugo Čaves, a Crvena zvezda u najtežoj situaciji proslavila je 68. rođendan..."

Ispod tih transparenata, na ogradi tribine okačena je velika zastava sa natpisom: "...a ja i dalje vjerujem u nju".

Navijači su i ovog puta bili najbolji igrač Crvene zvezde.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Pantić, Petković, Mladenović - Milivojević, Milijaš, Savićević (od 63. Kadu) - Lazović, Milunović (od 82. Dauda) - Mudrinski (od 73. Mihajlović).

NOVI PAZAR: Janković - Lotinac, Vasiljević, Topić, Milić - Boljević, Stanić (od 78. Nenadić) - V. Vujović (od 53. Kecap), Rahmanović, Marković (od 58. Z. Vujović) - Popović.

Pročitajte izvještaje sa ostalih utakmica 18. kola odigranih u subotu, rezultate, strijelce i tabelu.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC