• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević i Osim: Istinski derbi u Banjaluci!

Treneri Borca i Željezničara složni u ocjeni da je uprkos teškom terenu viđen kvalitetan fudbal u lijepom ambijentu banjalučkog Gradskog stadiona.

 Starčević i Osim: Istinski derbi u Banjaluci! Izvor: MONDO

Banjalučki Borac se uprkos svim nedaćama koje su ga zadesile u posljednje vrijeme izdigao iznad situacije i potpuno nadigrao aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine - 2:0 (2:0) u 17. kolu Premijer lige BiH.

Sarajevski klub čestito nije zapucao loptu ka golmanu Asmiru Avdukiću, a i kad jeste, čuvar mreže crveno-plavih je bio više nego siguran.

Odbrana Borca na čelu sa kapitenom Draškom Šarićem i Vuletom Trivunovićem je funkcionisala besprijekorno, vezni red je takođe bio na izuzetno visokom nivou, iako je teško bilo kontrolisati loptu na jako lošem travnjaku Gradskog stadiona.

Sa ova tri boda, Borac se nametnuo kao ozbiljan pretendent za četvrti uzastopni plasman u evropska takmičenja. Pod uslovom da se klub stabilizuje finansijski i organizaciono nakon Skupštine zakazane za 11. mart.



"Obzirom na posljednja dešavanja i probleme u klubu zadovoljan sam pobjedom i dobrom igrom svog tima. Na sreću, došao nam je Željezničar, najbolja ekipa u državi, pa nisam imao problema da motivišem igrače. Znali smo Željine jake i slabe strane i uspjeli da ih neutrališemo zahvaljujući snazi našeg kolektiva, a bogami i individualnim kvalitetima. Imamo tim koji može da ugrozi bilo koju ekipu u BiH, pa tako i aktuelnog šampiona što smo večeras dokazali", izjavio je vidno zadovoljni trener Borca Slobodan Starčević poslije derbija.

Prema njegovim riječima, nada se da će Borac nastaviti s dobrim igrama u nastavku prvenstva.

"Nadam se da ćemo na kraju opet izboriti nastup u Evropi, što po igri vjerujem da zaslužujemo. Valjda će to ljudi koji mogu da pomognu klubu prepoznati jer bi bila prava šteta da ne iskoristimo igrački potencijal kakav se trenutno nalazi u Borcu",
podvukao je šef struke Banjalučana.

"Borčevci se bacali kao partizani, ali bez seljakluka"



Njegov kolega s klupe plavih sa Grbavice Amar Osim nije bio previše razočaran zbog poraza, ali je priznao da su njegovi igrači nadigrani od domaćina.

"Mi smo željeli da kod odličnog protivnika pokušamo da se nametnemo, ali smo pokazali jednu totalnu naivnost jer svaki put kad je Borac ušao u naših 16 metara stvorio nam je opasnost. Koliko god je to plod njihovih kvaliteta, Joce Stokića ili Darka Maletića pogotovo, toliko smo mi bili deficitarni večeras u Banjaluci, neželeći time da umanjim zasluge domaćina za pobjedu".

Osim je potom iznio kratku analizu svog viđenja utakmice.

"U početku su igrači Borca propustili dvije lijepe šanse, onda smo mi uspostavili ravnotežu, ali smo gol primili iz prekida, a potom i drugi. Svaki put kad su igrači Borca ušli u naš kazneni prostor ili je bio gol, ili dobra prilika. To pokazuje da su nas nadigrali tamo gdje se fudbalska utakmica dobija - u šesnaestercima. U svom, njihovi odbrambeni fudbaleri su se bacali ‘kao partizani’ kad je trebelo, a u napadu su čak uspijevali da nas ugroze iz situacija koje nisu previše obećavale".

Trener Sarajlija je odao priznanje i kolegi Starčeviću za odličnu psihološku pripremu crveno-plavih.

"Borac je bio u tako dobrom raspoloženju večeras, što je svakako zasluga mog kolege Starčevića, koji ih je odlično psihološki pripremio bez obzira na njihove probleme. Čestitam objema timovima što su po teškom terenu odigrali utakmicu sa puno žara, ali bez ‘seljakluka’ i ružnih stvari, što nije jednostavno obzirom na važnost meča".

Oba trenera su se takođe osvrnula i na navijače o kojima se mnogo pisalo posljednjih dana. "Lešinari" su zbog prekida protiv Zvijezde (1:1) donijeli Borcu kaznu od 10.000 KM, a "Manijake" odnosno Želju vjerovatno očekuje kazna od Fudbalskog saveza BiH zbog tuče sa policijom u prethodnom kolu.



Međutim, večeras u Banjaluci nije bilo nijednog incidenta, ako izuzemo isticanje ratne zastave tzv. Armije BiH od strane Željinih pristalica, zbog koje su primorani da istu uklone.

"Tek sada mi nije jasno šta se desilo navijačima u prethodnom kolu jer je atmosfera bila prava fudbalska. Drago mi je što je za razliku od nekih prethodnih utakmica u Banjaluci, meč ovaj završen, bez obzira na to ko je pobijedio ili izgubio jer time ova igra dobija smisao", rekao je Osim.

Starčević se složio sa njegovom ocjenom i dodao:

"Mi se borimo za fudbalski ambijent, takav je bio u Banjaluci, ali nije u prošlom kolu u Gradačcu. Bez dobrog ambijenta nema ni dobre igre. Navijanje je bilo korektno s obe strane uz taj maleni eksces, ali on ni u jednom trenutku nije ugrozio utakmicu", podvukao je trener crveno-plavih.

Željezničar je ovim porazom smanjio prednost na tabeli ispred Sarajeva na samo dva boda, dok je Borac sna sedmoj poziciji sa 38 bodova.

(N.Š/ MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC