• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kadu: Spreman sam da se borim za Zvezdu

Brazilac je u subotu uveče odigrao prvu takmičarsku utakmicu od avgusta prošle godine, kada je povrijedio koljeno.

 Kadu: Spreman sam da se borim za Zvezdu  Izvor: MONDO

Detalj iz 63. minuta utakmice Crvena zvezda - Novi Pazar (3:0), kada se kraj aut linije spremao da na teren istrči Kadu Mendeš obradovao je mnoge navijače crveno-bijelih.

Vezista iz Brazila odigrao je prvu takmičarsku utakmicu još od početka avgusta i povrede koljena koju je dobio na treningu poslije jednog nezgodnog pokreta. Kadua mnogi smatraju za igrača koji bi svojom drskošću mogao da donese pomak u igri Crvene zvezde.

On kaže da je spreman da se bori i da se dobrim partijama oduži navijačima za ovacije prilikom povratka na teren.

"Super se osjećam. Bilo mi je mnogo lijepo i hoću da vratim navijačima za aplauz. Dosta dugo sam bio van terena, ali vidim da nisu zaboravili šta sam radio prije pauze. Želim da im se zahvalim i da im igrama na terenu vratim tako što ću dati sve od sebe i boriti se maksimalno za Zvezdu", istakao je Brazilac koji je u igru ušao umjesto talentovanog Vukana Savićevića.

Trener Aleksandar Janković je u najavi utakmice sa Pazarcima rekao da Kadua postepeno vraća u takmičarski ritam poslije operacije koljena, ali 26-godišnji fudbaler smatra da je maksimalno spreman i kaže da ga je iznenadilo što nije igrao u prve dvije utakmice proljećnog dijela prvenstva, protiv Javora i Rada.

"Zdrav sam 100 odsto od početka priprema i tu sam, borim se za mjesto u timu. Da, iznenadilo me je što nisam igrao, ali šta da radim, moram da radim šta trener kaže. Protiv Novog Pazara je računao na mene i ja moram da vratim tako što ću davati sve od sebe svakog momenta kada sam na terenu", naglasio je Kadu.

Brazilac se nada da će brzo da se uklopi sa novim saigračima, kao i sa onima koji su to od ljetos, ali nisu imali priliku da igraju zajedno zbog njegove povrede.

"Svaki prelazni rok dolaze novi igrači i teško je to sve uklopiti. Svi od kada sam u Zvezdi daju sve od sebe, ali neki put nam ne ide. Svi daju maksimum i na terenu i na treninzima da nam bude bolje i nadamo se da ćemo ovako nastaviti. Da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje", priželjkuje Kadu.

Za razliku od njega, mnogo manje razloga za zadovoljstvo ima Uroš Spajić, jedan od najstandarnijih na terenu tokom priprema, čak povremeno i kapiten, koji u prethodne dvije utakmice Crvene zvezde nije ulazio u igru, iako je u 16. kolu protiv Javora bio među starterima.

"Odluka je na šefu, moje je da treniram i dam maksimum od sebe, a naravno da se uvijek nadam da ću igrati", nije želio mladi štoper puno da polemiše o svojoj minutaži.

Kratko je dodao da su crveno-bijeli protiv Novog Pazara ostvarili bitnu pobjedu i odigrali bolje nego u prve dvije utakmice proljećnog dijela Superlige, kada su preokretom pobijedili Javor 2:1 u Ljutice Bogdana, a potom na stadionu Obilića sa igračem više cijelo drugo poluvreme igrali 1:1 sa Radom.

"Igrali smo bolje i na krilima navijača. Ostvarili smo veoma bitnu pobjedu da steknemo samopouzdranje i uhvatimo ritam", istakao je Spajić za MONDO.

Zvezda će u narednom kolu igrati protiv Radničkog u Nišu.

(J. T. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC